Dijital Pazarlama

Facebook Reklam Ücretleri

Geleneksel reklam modellerinin önüne geçen internet reklamlarının en çok tercih edileni sosyal medya reklamlarıdır. Sosyal medya reklamlarında en çok tercih edilen ise Facebook reklamlarıdır. Çünkü Facebook, en fazla kullanıcı sayısına sahip olan sosyal medya platformudur. Yaklaşık 2 milyar kullanıcı sayısına sahip olan Facebook üzerinden yayınlayacağınız reklamlarda hedeflediğiniz kitleye kısa bir sürede ulaşabilirsiniz. Facebook’un önemli bir parçası olan reklamlar sayesinde işletmeler ve kuruluşlar bilinirliklerini artırabilecekleri gibi, ürün ve hizmet tanıtımı da yapabilirler. Bu noktada Facebook reklam ücretleri ne kadardır sorusu akıllara gelir.

Facebook Reklam Fiyatları Ne Kadardır?

Facebook reklamları; marka bilinirliği, erişim, trafik, etkileşim, uygulama yüklemeleri, video görüntülemeleri, potansiyel müşteriler bulma, dönüşümler, ürün kataloğu satışları, mağaza ziyaretleri olmak üzere 10 farklı kategoriye ayrılır. Bu kategorilerden hangisi seçilirse seçilsin reklam ücretleri gösterim başına alınır. Reklam oluştururken ödeyeceğiniz ücret gösterim başına yapılacak ödeme üzerinden hesaplanır. Ayrıca reklam alaka puanına göre ödeyeceğiniz ücrette değişiklik olabilir.

Bunlar göz önünde bulundurulduğunda Facebook reklam ücretleri için net bir tutar söylemek mümkün değildir. Çünkü reklamveren kişiler maliyeti kendileri belirler. Facebook reklam ücretleri konusunda dikkat edilmesi gereken nokta; az ücretle çok kişiye nasıl ulaşılabilir bunun analizi yapılmalıdır. Aksi takdirde önüne geçilemeyecek şekilde maliyet harcaması yapılarak istenen amaca ulaşılamaz.

İnternet reklamcılığında görüntülü reklam ağında bin gösterim başına maliyet yani CPM terimi kullanılır ve ücretlendirmeler CPM üzerinden yapılır. Bir diğer terim de tıklama başına maliyettir ve ücretlendirmeler bu şekilde de yapılabilir. Facebook reklam fiyatlarında kullanılan iki terim budur.

Facebook Reklam Ücretlerinin Minimum Değeri Kaçtır?

Facebook reklam ücretleri’nde net bir rakam verecek olursak minimum miktarını söyleyebiliriz. Bunlar;

  1. Reklam setinden gösterim başına bir ücret alınıyorsa günlük bütçesi minimum 0,50 Dolar olmalıdır.
  2. Reklam setinden tıklamalar, beğenmeler, video görüntülenmeleri ya da gönderi etkileşimi için ücret alınıyorsa günlük bütçesi minimum 2,50 Dolar olmalıdır.
  3. Reklam setinden teklif alımları ya da uygulama yüklemeleri için ücret alınıyorsa minimum 20 Dolar olmalıdır.

Reklam setlerinin bu değerlere uyması gerekmektedir ve bütçeler tekliflerinin en az 5 katı şeklinde olmalıdır. Mesela; beğeniler için ücret alınıyorsa ve manuel teklif 10 Dolar ise, günlük bütçenin en az 50 Dolar olması gerekmektedir. Minimum değerler dolar olarak listelendiğinden doğru tutara erişmek için TL’ye çevrilmesi gerekmektedir. Facebook reklamlarında belirlediğiniz maksimum ücretin üzerine çıkılmaz. Eğer belirlediğiniz tutar gün bitmeden biterse reklamınız diğer gün başlayana kadar gösterilmeyecektir.

Etkili bir Facebook reklamları yönetimi istiyorsanız egegen İnternet Hizmetleri’nin sağladığı hizmetlerden yararlanabilirsiniz. İlgili linke tıklayarak uzman ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu