Dijital Pazarlama

E-Ticaret Reklamları Nedir?

Son zamanlarda git gide gelişim gösteren ve geleneksel mağazacılık kavramına başka bir boyut getiren E-Ticaret sektöründe başarılı olabilmek adına pek çok farklı alandan yararlanmak gerekmektedir. Bu alanlardan bir tanesi de reklam ve tanıtım faaliyetleridir. Bu faaliyetlere özen gösterdiğiniz durumda potansiyel müşterilere ulaşabilir, mevcut müşterilerin sadık müşteriniz olmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle yeni bir E-Ticaret sitesi kuranlar için bu çalışmalar büyük önem taşır. Çünkü günümüzde yüzlerce E-Ticaret sitesi vardır ve bu siteler arasından sıyrılmak zor olacaktır. Bunu başarabilmek için de doğru reklam stratejileri izlemek gerekmektedir. Peki E-Ticaret reklamları nedir? E-Ticaret reklamları oldukça çeşitlidir.

E-Ticaret Reklamları Nelerdir?

Google AdWords Reklamları

İnternet kullanıcılarının E-Ticaret sitelerine yönlendirilmesini sağlamak amacıyla SEO çalışmalarına önem verilmelidir. SEO çalışmaları arama motorlarında bulunmayı kolaylaştıracaktır. Fakat sadece SEO çalışmaları ile yükselmek uzun bir süreci kapsayabilir. Bunun için Google AdWords reklamlarına yer verilmelidir. E-Ticaret reklamları; istenen hedef kitleye, belirlenen ücret ve süre nezdinde ulaşılma imkanı sağlar.

Yeni kurulan E-Ticaret sitesinin görünür hale gelmesi için Google AdWords, PPC (Pay Per Click) ile tıklama başına ödeme seçeneği sunuyor. Yani reklamveren kişi, E-Ticaret site reklamını arama motorlarında sunduğunda kullanıcıların tıkladığı her reklam için ücret ödemek durumundadır. Bu şekilde kullanıcıyla direkt iletişim sağlanması amaçlanır. Ayrıca belirlenen bütçe aşılmadan E-Ticaret reklamları yapılmış olur. Bunların yanında farklı anahtar kelimelerden farklı reklamlar oluşturularak çıkan sonuçlar üzerinden yeni bir reklam stratejisi oluşturulabilir.

Sosyal Medya Reklamları

Çağımızın en önemli iletişim araçlarından bir tanesi de sosyal medyadır. Bu yüzden sosyal medya reklam verecek kişiler için önemli bir alandır. Vaktini sosyal mecralarda harcayan kullanıcılara ulaşabilmek adına; Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin ve YouTube gibi platformları değerlendirmek gerekmektedir. Sosyal medya platformlarından ulaşmak istediğiniz hedef kitlenin kriterlerini belirleyebilirsiniz. Ancak yüksek geri dönüşüm sağlayan sosyal medya reklamları tanıtım faaliyetlerinde tek başına yeterli olmayacaktır. Bu yüzden içeriklerini sürekli güncel tutmalısınız.

Google Adsense Reklamları

Aynı anda birden çok web sitesine reklam verilmesini sağlayan Google Adsense, E-Ticaret siteleri için büyük önem taşır. Google Adsense ile E-Ticaret reklamları verecek kişiler istedikleri sitelerde reklam verme şansına sahip. Böylece anahtar kelime aramaları analiz edilerek firmanın en uygun kullanıcıyla buluşması sağlanıyor.

Video Reklamlar

Son dönemin en gözde içeriklerinden biri olan video içerikler, E-Ticaret sektörünün ve reklamcılığın kilit noktası haline geldi. Firmayı, ürün veya hizmetleri tanıtmakta olan video reklamlar; YouTube, Facebook ve Instagram üzerinden yayınlanabiliyor. Bu türdeki E-Ticaret reklamlarında da hedef kitle belirleyebilirsiniz.

E-Mail Pazarlama

Yeni faaliyete geçecek olan E-Ticaret sitesinde yapılacak E-Mail pazarlaması için yeterli E-Mail listesi bulunmayabilir. Ancak var olan müşteri E-Mail’lerine göndereceğiniz maillerle online web sitenizi tanıtabilir, ürünlerinizi ve hizmetlerinizi sunabilir, kampanyalarınızı duyurabilirsiniz.

Profesyonel ekibimizin sunduğu hizmetlerden biri de E-Ticaret reklamlarıdır. Bu reklamlar hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız vermiş olduğumuz link üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu