Dijital Pazarlama

İnternet Alışveriş Reklamları

Google alışveriş reklamları olarak da bilinen internet alışveriş reklamları, ürün satışı yapan işletmeler için oldukça idealdir. Bu reklamlar sayesinde sattığınız ürünleri arayan internet kullanıcılarına erişebilirsiniz. İnternet alışveriş reklamları Google arama sonuçlarının üstünde görüntülenir.

Google alışveriş reklamları; ürünlerin görsellerini, fiyatını ve işletme ismini Google’da o ürünü arayan internet kullanıcılarına sunar. Kullanıcılar hangi cihazdan arama yaparsa yapsın sadece web sitenizi ziyaret ettiklerinde ya da ürününüzü görüntülemek için tıklama yaptıklarında reklam için ödeme yaparsınız.

İnternet Alışveriş Reklamlarının Avantajları

  • Daha çok trafik: Alışveriş reklamları ile metin reklamları kıyaslandığında daha yüksek tıklama oranlarının elde edildiği görülmektedir. Bazı durumlar, reklamverenler bu yöntem sayesinde tıklama oranlarını iki katına çıkarmıştır.
  • Daha nitelikli satışlar: Alışveriş yapacak kullanıcıların daha doğru kararlar almasını sağlamak için ürün bilgilerine reklamınızda yer vererek daha nitelikle müşteriler kazanabilirsiniz. Böylelikle, web sitenizde alışveriş yapacak kullanıcıların satın alma işlemini tamamlamaları daha olasıdır.
  • Satış odaklı kampanya yönetimi: İnternet alışveriş reklamlarında, reklam kampanyalarınızın ilgili aramalarda görüntülenebilmesi için anahtar kelime kullanmak yerine Merchant Center veri feed’inizde tanımladığınız ürün özelliklerini kullanır. Ürün çizelgenizi AdWords’ten görebilir ve teklif vermek istediğiniz ürünler için gruplar oluşturabilirsiniz.
  • Daha geniş görünürlük: Belli bir kullanıcı aramasında birden çok alışveriş reklamı kampanyanız görüntülenebilir. Bunun yanı sıra alakalı olduğu noktada, alışveriş reklamları ile metin reklamları aynı anda görüntülenebilir. Böylelikle, her aramada eriştiğiniz potansiyel müşteri sayısı iki kat artacaktır.
  • Güçlü raporlama ve rekabet verileri: Ürünlerin performansını istediğiniz detay seviyesinde görebilirsiniz. Mesela; yeni ürün grupları oluşturmadan yalnızca ürün görünümünü filtreleyerek, belli bir markaya ait spor ayakkabının kaç tıklama aldığını görebilirsiniz. Rekabet ortamında ne pozisyonda olduğunuzu görmek için karşılaştırma datalarından faydalanabilirsiniz. Gösterim payı verilerini ve Teklif Simülasyon Aracı’nı kullanarak büyüme fırsatlarını değerlendirebilirsiniz.

İnternet Alışveriş Reklamlarında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ürünlerinizin Google Alışveriş Reklamları’nda yayınlanmasını istiyorsanız bazı kurallara uyuyor olmalısınız. Reklam kampanyanızın performansını artırmak ve Google reklam sonuçlarında iyi bir sıralama elde etmek için ürünlerinizde aşağıdaki şartları uyguladığınızdan emin olunuz.

Ürün Görselleri

Ürün resimlerinin üzerinde ücretsiz kargo, indirim yüzdesi gibi promosyon metni, çerçeve ya da badge, sembol, ürün logosu, damga olmamalıdır. Yalnızca beyaz arka fon önünde ürün görselinin bulunması gerekir. Ürün görselleri; giyim ürünlerinde 250×250, giyim dışındaki ürünlerde 100×100 piksel olmalıdır.

GTIN veya MPN Numarası

GTIN yani Global Ticari Ürün Numarası; ticari ürünleri tanımlayan, benzersiz bir numaradır. En az 8, en fazla 13 haneden oluşan bir kod numarasıdır. Ülkemizde satılan ürünlerde, barkodun altında yer alan 13 haneli kod numarası GTIN’dır. Bu numaralara ulaşamadığınızda ürünü tedarik ettiğiniz firmadan ya da üretici firmadan yardım isteyiniz. Çünkü bu özel numaralar olmadığı durumda bütün Google alışveriş özelliklerinden yararlanamazsınız.

Ürün Başlığı

Ürün başlıklarınızın Google’ın kabul ettiği biçimde olması, reklam kampanyalarınızın daha üst sıralarda görüntülenmesini sağlar. Başlıklarınızı sırasıyla şu bilgileri içermelidir; “Marka – Ürün – Özellik (renk, ölçü, ağırlık vb.)”

Bu bilgilerin yanı sıra ücretsiz gönderim gibi promosyon metinlerinden kaçınmalısınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu