SEO

Web Sitesi Ziyaretçilerini Abonelere Dönüştürmenin 7 Yolu

Web sitenize 100,000 ziyaretçinin gelmesi harika olabilir. Fakat dönüşüm oranınız düşükse bu trafik sizi çok iyi yapmaz. Bu nedenle trafiğinizi abonelere dönüştürmek ve sonuç olarak bu aboneleri müşteriye dönüştürmek üzerinde yoğunlaşmak oldukça kritik bir öneme sahiptir. Peki bunu nasıl yapacaksınız? Web sitesi ziyaretçilerini abonelere dönüştürmenin 7 yolu vardır. Neler olduğunu detaylarıyla açıklayacağız.

Web Sitesi Ziyaretçilerini Abonelere Dönüştürmenin 7 Yolu Nedir?

Arama Hedefiyle Eşleşecek Kaliteli İçerikler Yaratın

Google web sayfalarının kalitesini değerlendirir. Ancak Google’ın gerçekte istediği; araştırmacılara, bu arama sorgularının amacına en uygun içeriği göstermektedir. Bu sebeple her zaman kullanıcı hedefiyle eşleşen yüksek kaliteli içerikler oluşturmalısınız. Bu türden içerik iyi sıralanır ve daha da önemlisi sitenize trafik yönlendirir.

Doğru Harekete Geçirme İfadesi Kullanın

Doğru harekete geçirme ifadesi, yalnızca ziyaretçilerin tükettiği içeriğe sahipken ziyaretçileri çekmek istediğiniz bir işlemi gerçekleştiren içerikle arasındaki fark olabilir.

Yukarıdaki örnekte harekete geçirme ifadesi oldukça iyidir. Hem abone olmanızı hem de ziyaretçiyi cezbediyor. Ayrıca iyi bir tasarıma da sahip. Peki mükemmel bir harekete geçirme ifadesi nasıl oluşturulur? Hedef kitlenize değer verdiğinizi hissettirmelisiniz. Etkili içeriğin ve harekete geçirme ifadesinin doğru karışımı ile daha fazla ziyaretçiyi abone haline dönüştürebilirsiniz. Ardından güven vermeye devam etmeniz ve abonelerinize ürün ya da hizmetlerinizin yapabilecekleri en iyi satın alım olduğunu ikna etmeniz gerekecektir.

Abonelik Tasarımına Odaklanın

İçeriğinizin temasında iyi bir seçim yapmak ziyaretçileri çekmek ve abone olmak için anahtardır. Bu nedenle yaratıcı olmalısınız. Harekete geçirme ifadelerini her yere koymak yerine bir ya da iki yere koyun ve tasarımın etkileyici olmasını sağlayın.

Farklı İçerik Türlerini Kullanın

Yayınladığınız içerik türlerini değiştirmeniz farklı kitlelere ulaşmanıza yardımcı olur. Aklınıza gelebilecek her şeyi kullanın. Her yayınladığınızda içeriğinize farklı bir dokunuş ekleyebilirsiniz. Örneğin;

  • İnfografikler
  • Videolar
  • Örnek olay çalışmaları
  • Deneyler
  • Haberler
  • Öğreticiler
  • Derlemeler

Aboneliğinizi bir harekete geçirme ifadesi olarak kullanabilirsiniz.

Işık Kutusu Kullanın

Işık kutusu kullanmak harekete geçirme ifadelerinizi vurgulamanın ve abone olmaya odaklanmanın iyi bir yoludur. Işık kutuları, satın alma işlemi için iyi bir sonuç vermeyebilir çünkü harekete geçirme ifadesi ziyaretçiler hazır olmayabileceği halde çok hızlı bir şekilde gerçekleşir ancak abonelik için oldukça iyi bir yöntem.

Sorunları Çözümleyin

En iyi dönüşüm alan içerik hiç şüphesiz ki hem faydalı hem de kullanışlıdır. Birçok kişi bir soruna çözüm bulmak veya bir şeyi öğrenmek için Google’ı kullanıyor. İçeriğiniz başarılı bir şekilde bu insanlara yardımcı oluyorsa dönüşüm oranınız oldukça yüksek olacaktır. İşte aboneliğinizi artıracak bir ipucu: Okuyuculara bir sorunun nasıl çözüleceğini anlatın ancak daha fazla ipucu almak için abone olmalarını isteyin.

İçeriğinizi Analiz Edin

Bir kez kazandığınız aboneyi kaybetmemek adına içeriğinize odaklanın. Özellikle içeriğinizi analiz edin. Oluşturduğunuz içeriğin performansını ölçmek, hangi yöntemlerin veya konuların en iyi sonuç verdiğini ve hangilerinin daha sonra tekrarlanacağını bilmenize yardımcı olacaktır.

Hedefleri belirlemek önemlidir. Bu, hangi tür içeriğin bu hedeflere ulaşmanıza en iyi şekilde yardımcı olduğunuzu keşfetmenize yardımcı olacaktır. Örneğin, geçen ayki hedefiniz web sitenizin aboneliğini artırmaktı. Kapsamlı bir analiz yaparak neyin başarılı olup olmadığını görün ve bu ayın içerik stratejisini analiz sonucuna göre belirleyin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu