SEO

SEO Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

SEO uyumlu makale yazısı yazmanın belli başlı püf noktaları bulunur. Bu püf noktalar sayesinde oluşturulan makalelerin yerleştirildiği web siteler organik olarak iyi bir sıralama elde etmeye başlar. 

Bir web sitesinin iç ve dış iyileştirme çalışmalarını kapsayan SEO, her web sitesinin uygulaması gereken bir yöntemdir. Web siteleri trafik kazanabilmeleri için ücretli ve ücretsiz çalışmalar gerçekleştirebilirler. Ücretli dediğimiz çalışma reklam verme sürecini kapsar. Web sitenin hedef kitlesine uygun yerlerde reklamının çıkacağı çalışmalar yaparak ziyaretçi kazanabilirler. Bu çalışma kısa vadede bir hareketlilik kazandırsa da uzun vadede bu hareketliliğin devamı için ücretsiz olan trafik çekme yani içerik yazma yöntemini kullanarak organik bir şekilde siteyi hareketlendirmek gerekir.

Ücretsiz sağlanan trafik ücretli yapılan reklam çalışmalarını da destekler. Arama motoru optimizasyonunun bu sebeple bir web site için önemi oldukça kesindir.

Dünyaya dijital bir pencere açmak için tasarlanan web sitelerinin her şeyi içerik başlıkları ve konularıdır. Site ziyaretçileri aradıklarını bulamadıklarında hızlıca çıkış yaparlar. Bu süreyi uzatmak için hedef kitleye hitap eden, onları yeterince bilgilendirecek ve onların aradıklarına karşılık verecek içeriklerin web sitesinde bulunması gerekir. Kişiler ziyaret ettikçe arama motoru bu sayfayı ana kaynak olarak kabul eder ve organik bir şekilde daha görüneceği üst sıralara taşır.

Anahtar Kelime Analizi

Bir içerik yazısının SEO ile uyumlu kabul edilmesi için arama motoru botlarının ilgisini çekecek birtakım şartlara uygun düzenlemiş olması beklenir. Bunun için öncelikle yazının/konunun hedef kitlesini doğru belirlemek gerekir. Hedef kitlenin belirlenmesinden sonra bu kişilerin hangi kelimelerde daha çok arama yaptığını analiz ederek “anahtar kelimeleri” listelemek titizlikle yapılmalıdır. Doğru anahtar kelimeleri analiz etmek basit bir işlem değildir. Burada site ziyaretçisine iyi deneyim yaşatmak hedeflenen sonuçtur. Yani, elbise dikmek için kumaş almak isteyen birisinin karşısına kumaş üreticisi çıkarmak kişiye doğru bir deneyim yaşatmaz. Burada aranılan kumaş satış noktalarıdır. Ya da fazla tüylerden kurtulmak için lazer tekniğini araştıran bir kişinin karşısına tekstilde kesim için kullanılan lazer bilgileri gelirse bu da yine doğru deneyim olmayacaktır. Bu tip deneyimler sonucunda sitenin bounce rate oranı artar.

Anahtar Kelime Uygulama

SEO uyumlu içerik çalışmasının ilk adımı olan anahtar kelimeleri analiz etme aşamasından sonra bu kelimeleri yazının içine nasıl entegre edilmesi gerektiği faslına geliniyor. Anahtar kelimenin az ya da çok kullanılması arama motorunda olumsuz etki yaratabilir. Hiç kullanılmaması için doğru yerde görünme şansını yok eder. 

Yazılacak Yazının Uzunluğu

Anahtar kelimeler kadar yazının gerekli ölçüde yazılması da gerekir. Yazının konusuyla ilgilenen kişilere içerik kısa ya da yetersiz gelmemelidir. Bu olduğunda siteden ziyaretçiler hızlı bir şekilde çıkar. Özgün ve gerekli bilgiler olması siteyi ziyaret edenlere iyi bir deneyim yaşatacaktır. Yazının en az kaç kelime ile bitmesi gerektiği sektöre ve konunun içeriğine göre karar verilebilir. Bunun dışında ortalama bir ölçü verilmesi sağlıklı olmayacaktır.

Konuyu uzatmak için sürekli tekrar eden konulardan bahsetmek yazının kalitesinden ödün vermek olacaktır. Okuyan kişiler sıkılacak ve daha fazla bu kaynakta zaman kaybetmeyeceklerdir. Bu sebeple tekrara düşmemek adına yeri geldiğinde konu net ve temiz bir şekilde kısa bir yazıyla da anlatılabilir.

Konuyu toparlamak gerekirse SEO ile uyumlu bir içerik yazısı oluşturmak için hedef kitleyi belirleme, hedef kitleye göre anahtar kelime analiz etme, içerikte anahtar kelimelerin doğru uygulanması, içerik başlıkları ve alt başlıkların oluşturulması, içerik uzunluğunun saptanması, Heading ve Image Alt Tag kullanımı, link çıkışları, özgünlük ve kalite gibi başlıklar sırasıyla verilebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu