SEO

Google Panda Algoritması Güncellendi

Google’ın arama sonuçlarında daha faydalı siteleri sunmak için geliştirdiği Panda isimli arama algoritması 10 ay sonra geçtiğimiz hafta yeniden güncellendi. Panda 4.2 olarak duyurulan güncellemenin etkileri ise aylar içinde hissedilecek. Google’dan yapılan açıklamada güncellemenin yavaş yavaş etkisini göstereceği ama nihayetinde arama yapanlara daha iyi ve faydalı sonuçlar getireceği belirtildi.

Panda Güncellemesi Ne Getiriyor?

Panda 4.2 güncellemesi ile artık site içeriklerinde görsellerin önemi biraz daha artıyor. Google içeriğin özgün olması kadar kullanılan görsellerin de içerikle alakalı ve özgün olmasını istiyor. Yani sayfanızda yayınlayacağınız görselleri de internetten çekmek yerine kendiniz oluşturmalısınız.

Siz de sitenizi Google’da yukarılara taşımak istiyorsanız sayfalarınızda bol bol –alakalı- görsel kullanmaya çalışın. Ama unutmayın ki eski güncellemelerin aksine bu güncellemenin etkileri uzun vadede ortaya çıkacak.

E-Ticaret Siteleri Ne Yapmalı?

Benzer ürünleri satan e-ticaret sitelerinin işi biraz daha zorlaşıyor. Eğer sattığınız ürünlerin görsellerini internetten bulup sayfanıza koyuyorsanız, bu görseller zaten daha önce yayınlanmış olacağı için özgün görsel sayılmayacak. Onun yerine kendiniz ürün fotoğrafı çekebiliyorsanız çekin ya da görsel tasarımları üzerinde çalışarak kendi sitenize özgü görsel içerikleri oluşturun.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu