SEO

SEO Uzmanı ile Çalışmak Neden Önemli?

Seo Uzmanı Nedir

Günümüzde web sitesi sahiplerinin sıklıkla tercih ettiği uzmanlar arasında yer alan SEO uzmanları farklı özellikleri ve sizlere kattığı bilgilerle daha iyi bir kullanıcı deneyimine sahip olmaktasınız. Arama motoru optimizasyonu uzmanları veya SEO uzmanları, Google gibi arama motorlarının bu içerikleri daha iyi görebilmesi için şirketlerin veya kuruluşların web sitesi içeriklerini geliştirir, sadece geliştirmekle kalmaz diğer platformlarındaki etkilerini de artırır.

Görevleri, sitenin en kısa sürede arama sonuçlarında görünmesini sağlamak ve böylece sitenin trafiğini ve etkileşimini artırmaktır. SEO uzmanlarının üstlendiği görevler daha çok, anahtar kelimeleri analiz etmeyi ve kullanmayı veya burası önemli, doğal geri bağlantılar oluşturmayı içerebilir. Kaliteli web sitelerinden aldığınız ücretli bağlantılar yani backlinkler sizleri yukarı taşır fakat sizin haberiniz olmadan içeriğinizin kaliteli olduğunu bilerek paylaşanları hedeflemek daha önemlidir.


SEO Neden Önemlidir

Sadece büyük şirketlerin değil küçük web site sahiplerinin de yükselmeyi istemesi adına yaptırdığı önemli unsurlardan bir tanesidir. Arama motoru optimizasyonu özellikle dijital pazarlamanın olmazsa olmazıdır. Google, web sayfalarında yapılan aramalar hakkında bilgi toplar ve bu sayfaları analiz etmekle görevlidir. Sıralama sorgusu sıralamalarının görünümünü çeşitli faktörlere göre belirleyen unsurlarla daha kaliteli bir web sitesine dönüştürülmesine olanak sağlar.

Web sitesi reklam içeriğinin optimizasyonuna izin vermek, sayfaların arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almasına yardımcı olabilir. Her yıl yaklaşık dünya genelinde 2 trilyon veya daha fazla arama yapıyor ve ortak amaçları çeşitli ürün ve hizmetler hakkında ayrıntılı bilgi aramak ya da istedikleri bilgiyi anında görmektir.

SEO Uzmanlarının Sorumlulukları

  • Genel anlamda anahtar kelime araştırması yapmak yerine müşterinin işine ve hedeflerine göre anahtar kelime araştırması yaparak daha kapsamlı ve hedefe götürecek çalışmalara odaklanılır.
  • Eskiden çok fazla trafik çekmenize rağmen o içeriğinize trafik gelmiyorsa optimize edilmesinin zamanı gelmiştir. Mevcut içeriği optimize edin ve yeni iyileştirme alanlarını keşfederek çalışmalara başlamayı hedefler
  • Hangi arama motoru için üst sıralarda çıkmak istiyorsanız o tarafta çalışma yapın. Örneğin Yandex ya da Bing gibi arama motorlarının analizi Google’a farklıdır. Web sitesinin ve web sayfalarının içerik yapısına göre önerilerde bulunarak o yönde çalışmalar başlatmak
  • İçerik öğelerine ve yapısına dayalı içerik iyileştirmeleri ve içerik geliştirme stratejilerini uygulamayı önerir.
  • Genel arama motoru optimizasyonu için belirlenen hedeflerle planalamalar oluşturma
  • Çeşitli araçlarla birlikte siteyi takip etmek ve zararlı olan bağlantılar gibi unsurların siteyi yavaşlatmaması için çalışmalar başlatma

SEO Uzmanlarının Becerileri

  • SEO-Arama Motoru Optimizasyonu yapmak ve Semrush ya da Ahrefs gibi araçları detaylı olarak kullanabilme
  • MS Excel, MS PowerPoint ve en önemlisi MS Word gibi MS Office araçlarını etkili bir şekilde kullanıp rapor hazırlayabilme
  • Web sitesi analizi ve etkili sunum becerileri konusunda minimum ve temel deneyim
  • Google Analytics, Google Anahtar Kelime Planlayıcı, Google Arama Konsolu, Anahtar Kelime Keşfi vb. dahil olmak üzere çeşitli analiz araçlarının deneyimi ve bilgisine sahip olma. Popüler anahtar kelime araştırma araçlarını kullanma bilgisi ile sitenin gelişiminde katkı sağlama

Neden SEO Uzmanı ile Çalışılmalıdır

Teknik yeterliliğe sahip olmalı

SEO uzmanlarında aranması gereken en temel başlıklardan bir tanesidir. Web sitesinin teknik temelleri arama motorları için olmazsa olmazdır. Sorunsuz çalışması hem kullanıcıları hem de indeksleme robotlarını çekmeyi amaçlamaktadır. Bu nedenle, bir SEO uzmanı web sitenizde gerçek bir teknisyen gibi görev yapacağı gibi güvenlik açıklarını nasıl bulacağını ve düzelteceğini bilmelidir.

İçerik analizini kontrol etmeli

Sadece teknik unsurları değil aynı zaman içeriklerin kaliteli ve SEO’ya uygun bir şekilde yazılmasını da kontrol eden ve denetleyen göreve sahiptir. İş sektörünüzle ilgili anahtar kelimeleri bulur ve hem İnternet kullanıcıları hem de arama motorları ile alakalı kabul edilecek SEO için optimize edilmiş içerik oluşturmanıza olanak tanır. Böylelikle daha hızlı üst sıralara yükselme olanağınız artar.

Backlink alma ve verme durumlarını yönetmeli

Sadece bağlantı yani backlink alma değil verme durumlarını da kontrol etmeli ve bununla ilgili raporlar sunmalıdır. Bağlantı kurma daha çok web sitenize gelen bağlantıları alma sürecidir. Google’ın gözünde bu, web sitenizin kötü bir göstergesidir. Web sitenizin düzgün çalıştığından ve içeriğinin alakalı olduğundan sürekli olarak emin olmak, yavaş yavaş Google’ın diğer web sitelerinden öneriler olarak değerlendireceği bağlantılara yol açacaktır. Kalitesiz bağlantılar almak sitenizi olumsuz yönde etkileyecektir. Sitenize gelen birçok kaynağı görüp ve bunların türünü değiştirerek zarar vermesini engellemek oldukça önemlidir.

Google araçlarını iyi bir şekilde yorumlamalı

Yazımızın da en başında belirttiğimiz gibi Google araçlarını izlemek ve değerlendirmek sitenin gelişimi açısından büyük önem taşır. Bir sitenin performansı her gün değiştiğinden ve sıralama asla hafife alınmaması gerektiğinden, web sitenizin performansını izlemek ve Google tarafından bize sunulan verileri analiz etmek çok önemlidir. SEO uzmanlarımız sonuçlarınızı analiz eder ve arama sonuçlarında kazanılan iyi konumları korumak ve yenilerini elde etmek için gerekli tüm değişiklikleri yapar. Bu ve daha çok bilgiye sahip olması sitenizi daha kaliteli bir alt yapıya çevirmek ve uzun vadede daha fazla gelir elde etmenize olanak tanır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu