İnternet Dünyası

Paint’e Elveda Demeye Hazırlanın!

Bu yılın ilerleyen zamanlarında Microsoft, Windows 10‘un beklenen Fall Creators sürümünü piyasaya sürecek. Sadece eklenenler sebebiyle değil götürdüğü şeyler nedeniyle de önemli bir güncelleme olacak.

Bu sürüm ile Paint’e elveda demeye hazırlanın. Microsoft, Fall Creators sürümünden itibaren Paint’i kaldırılacaklar listesine aldı. Kullanımdan kaldırılması, Microsoft’un programı geliştirmede veya sürdürmede daha fazla kaynak atmaya niyetli olmadığı anlamına gelir. Paint, Windows kadar eski bir programdır. 1985 yılında Windows 1.0 ile geldi ve şimdi yolun sonuna geldi.

Bu şaşırtıcı bir karar olmadı. Çünkü geçen yıl Microsoft, Paint 3D adında daha yeni bir boya sürümü yayımladı ve bu sürüm muhtemelen daha iyi. Sadece modern bir Windows 10 uygulaması değil, aynı zamanda görsel açıdan zengin 3D tasarımlar yapmanıza da olanak tanıyor.

Öyle görünüyor ki Microsoft, aynı programın iki sürümünün gönderilmesini gerekli görmüyor. Redmond, Windows 10’u yaratıcılık için bir platform olarak konumlandırmak istediğinde, modası geçmiş Paint’e kıyasla daha etkili olan Paint 3D’nin üzerinde durmak mantıklı geliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu