İnternet DünyasıMobil Uygulama

Google Translate Görsel Çeviriye Başladı

Google Translate’in görsel çeviri özelliği yakın zaman önce duyuruldu. Herhangi bir yüzeyde basılı olan metnin fotoğrafını çektiğinizde, metni tanıyan ve çeviren Google Translate bu özelliğiyle çeviriyi daha pratik hale getirdi.

google-translate

Görsel çevirinin bize göre en büyük avantajı pratikliğinden öte, Latin alfabesi dışındaki alfabelerde yazılmış metinleri çevirebilmesi. Örneğin Çince bir metni çevirmek için klavyeyi yeniden keşfetmeye gerek yok. Fotoğrafını çekin geri kalanını Google Translate halletsin. Örneğin aşağıdaki görselde Çince bir metnin fotoğrafını çektikten sonra çevrilmesini istediğimiz metni parmağımızla üzerinde geçerek işaretliyoruz. Bu kadar :)

 

Bu yeni özelliğin hızını göstermek için de bir eğlenceli bir video yayınladı. Türkçe’ye çeviride bu kadar hızlı çalışır mı bilinmez ama en azından insana enerji yükleyen La Bamba için izlemeye değer.

İpucu: Eğer yabancı bir ülkeyi ziyaret edecekseniz ya da yabancı bir dilde sıkça çeviri yapacağınızı düşünüyorsanız o dilin paketini telefonunuza indirirseniz videoda kullanılan canlı çeviri özelliğinden de faydalanabilirsiniz.

Uygulamayı Google Play’den indirmek buraya tıklayın.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu