İnternet Dünyası

Google Earth’ün Muazzam Güncellemesiyle Gelen Özellikler

Beklendiği gibi, Google bugün yeni Google Earth deneyimini kullanıcılara sundu. Google Earth, uzun bir yol kat etti ve deneyiminizi daha sezgisel ve etkileşimli hale getirecek bazı şık yeni özellikler ekledi. Hizmetin yeniden tasarlanmış versiyonu; hikaye anlatımı, belirli yerlerin 3D haritaları ve dünyanın dört bir yanındaki bazı kültürlerin geleneksel evleri gibi mekanları keşfetmenize olanak tanıyacak.

Yeni Google Earth deneyimi, New York’taki Whitney Modern Sanatlar Müzesi’nde gösterişli ve büyük bir eventle tanıtıldı. Google, kendi Daydream platformu için Earth VR‘ı tanıtıp tanıtmayacağını değerlendirirken, Google Earth deneyimini web ve Android cihazlar için yükseltti. Bu etkinlik; dünyanın dört bir yanındaki bu gibi detaylı ve büyüleyici turların özelliklerine erişmenizi sağlamak için, teknoloji devi tarafından yapılan ortaklıkların altını çizmeye odaklandı ve yapımı için 2 yıl harcandı.

Yenilenen Google Earth‘ün en önemli özelliği, farklı yaşam alanlarında interaktif rehberli gezilere erişmenizi sağlayan Voyage‘dır. Bu hikayeler; dünyanın önde gelen öykü yazarlarından, bilim adamlarından ve sivil toplum kuruluşlarından bazılarıyla hazırlandı. Teknoloji devi, 50 farklı yolculuk deneyimiyle bu özelliği başlatıyor ve her hafta daha fazlasını eklemeyi vaat ediyor.

Voyage ile, Tanzanya’daki Gombe Ulusal Parkı’ndan başlayarak, BBC Dünya tarafından geliştirilen adalardan dağlara, ormanlara kadar altı farklı yaşam alanını keşfetme seçeneğine sahipsiniz. Ayrıca, Google Earth‘ün yeni deneyimlerinde çocuk dostu bir ziyaret alanı var, burada modern Mayalar kültürleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için Susam Sokağı’ndaki Kız Muppet Lola’ya Meksika’da eşlik edebilirsiniz.

Ayrıca, Google kötü bir şöhrete sahip olan “I’m feeling luckybutonuyla, yeni Google Earth deneyimini yükseltmeye çalışıyor. Bildiğiniz gibi, bu düğmeyi tıklattığınızda, 3D haritalama servisindeki rastgele bir konuma aktarılırsınız. Aktarıldığınız bu yere, bilgi sağlayan bir bilgi kartının yanı sıra, kendi arama yetenekleriyle güçlendirilen konumla ilgili gerçekler eşlik edecek. Zar atın ve rastgele dünyanın etrafında bulunan 20.000 farklı yere seyahat edin. Ayrıca, ilgili konumları, her bir konuma bağlı bilgi kartını kullanarak da keşfedebilirsiniz.

Bu özellik, bu güncel sürümde servise eklenen 3D yetenekleriyle daha da genişletildi. Herhangi bir konumu herhangi bir açıdan görmenizi sağlar, diğer bir deyişle bu özellik, indiğiniz yere ilişkin 3D kuşbakışı görüntü sağlar. Bu, çevremizdeki güzellikleri keşfederken, havada duracağınız, ancak bu anları kartpostal şeklinde arkadaşlarınız ve ailenizle paylaşabileceğiniz anlamına geliyor. Bu özellik şu şekilde tanımlanıyor;

“Nefes kesici ya da sevecen bir anı uyandıran görünüm bulduğunuzda, tam görünümünüzün bir kartpostalını arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşın.”

Google Earth bu yeni güncelleme ile önemli bir özellik daha getiriyor. Geleneklerimiz ve kültürümüz hakkında bilgi sahibi olabilsek de, çoğunlukla dünyanın farklı yerlerinde ikamet edenlerin gelenekleriyle ilgileniriz. Böylece, “Voyager” öyküleyici modu diğer evlere bir yol sağlamak için genişletildi. Özelliğin kendisi “Ev” olarak adlandırılır ve gelenekleri hakkında biraz bilgi sahibi olmak için sizi, diğer bireylerin hayatına adım adım davet eder. Bu, içten bir Perulu chuclla, Bedevi çadırı veya Grönlandalı bir IIoq ile tanışmanız anlamına gelir. Yalnızca, evlerin nasıl inşa edildiğini, nerede inşa edildiğini ve insanın orada nasıl yaşadığını göremeyeceksiniz. Ancak, Google Earth; önümüzdeki haftalarda bu insanlarla ve daha fazlasıyla görüşmenizi sağlayacaktır.

Sözü edilen özellikler, Google Chrome tarayıcısına ve resmi Android uygulamasına uygun hale getirildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu