SEO

En İyi Ücretsiz SEO Araçları

Günümüz dünyasında SEO çalışmalarının ne kadar önem kazandığının hepimiz farkındayız. SEO ile ilgilenen kişiler analiz yaparken veya strateji kurarken SEO araçlarından yardım alıyor. İşlerini daha hızlı halledebilmek için bu araçların fazlasıyla yardımı oluyor. Biz de bu yazımızda sizler için ücretsiz olarak faydalanabileceğiniz SEO araçlarından bahsedeceğiz. Tabii ki bu araçları daha önceden kullanmış olabilirsiniz. Bu araçlardan bazıları ücretli olabilirken ücretsiz belirli bir süre kullanmanıza izin vereceklerdir. Şimdi en iyi ücretsiz SEO araçları hakkında bilgi sahibi olalım.

Ücretsiz Site Audit Araçları

Ücretsiz Site Audit araçlarını freelance olarak SEO çalışanlar veya SEO çalışmalarına yeni başlayanlar için yararlı araçlar olacaktır. Varvy web sitenizde bulduğu hataları sizlere söylerken bu hataları nasıl çözüme kavuşturacağınız hakkında da size gerekli olan bilgiyi veriyor. Ücretsiz Site Audit araçları şu şekildedir:

1- Screaming Frog

2- Varvy Site Audit Tool

3- Nibbler

4- Dareboost Tool

5- SEO Site Check Up

Ücretsiz Keyword Research Araçları

SEO çalışmalarının olmazsa olmazları arasında Anahtar Kelime araştırması yer almaktadır. Aşağıda sizlerle paylaştığımız araçlar sayesinde anahtar kelime araştırması yapabilirsiniz. Özellikle Ubersuggest ve uzun kuyruklu kelime önerileri için Keywordshitter SEO aracını tercih edebilirsiniz. 

1- Word Tracker

2- Semantic

3- Soovle

4- Keyword Tool

5- Answer Public

6- UberSuggest

7- Lsigraph

8- Keyword Shitter

9- Google Ads Keyword Planner

Ücretsiz Duplicate Content Araçları

SEO açısından baktığımız zaman Duplicate Content çok uzun zamandir büyük bir problem olarak karşımıza çıkıyor. Arama motorları kullanıcılarına her zaman kaliteli ve doğru içerikleri sunmak istemektedir. Bu yüzden kopya içerik barındıran sitelere ciddi yaptırımlar uygulanmaktadır. Aşağıda bulunan SEO araçları ile sitenizde kopya içerik var mı yok mu öğrenebilirsiniz. 

1- Siteliner

2- Copy Space

3- Plagium

4- Quetext

Ücretsiz Mobile Audit Araçları

Mobil uyumluluk konusunun ne kadar önemli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Web sitelerinin mobil uyumlu olması günümüz dünyasında çok önemli bir hale gelmiştir. Aşağıdaki ücretsiz SEO araçları ile birlikte web sitenizin mobil uyumluluk hakkında herhangi bir problemi var mı varsa nelerdir ve nasıl iyileştirmeler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.  

1- Moby Ready

2- Google Mobile Friendly Test Mobil

3- Pure Oxygen Labs MFİ Audit

4- Moxie Mobil Page Test

 Ücretsiz Pagespeed Araçları

Sayfaların açılış süreci kullanıcılar için çok önemli bir hale geldi diyebiliriz. İnsanlar artık sayfanın açılmasını bekleyerek zaman kaybetmek istemiyor. Eğer bir site 3 saniyeden fazla bir sürede açılıyorsa kullanıcılar o siteden hemen çıkmak istiyor. Sitenize bu konuda optimize etmezseniz sitenizden hemen çıkma oranı yüksek olacaktır. Aşağıda hız testini ücretsiz olarak gerçekleştirebileceğiniz araçları sizler için sıraladık. Listede bulunmasa da Chrome Dev Tools aracı da gayet iyi bir araçtır. 

1- Speed Monitor

2- Gtmetrix

3- Dotcom Ping Test

4- Think With Google Test My Site

5- Pingdom

6- Webpagetest

7- Google Page Speed Insight

Ücretsiz Link Audit Araçları

hangi seo araçları daha iyi
En etkili SEO Araçları

Rakiplerinizin backlink profilini aşağıdaki ücretsiz SEO aracı sayesinde öğrenebilirsiniz. Sitenize gelen zararlı linkleri de bu SEO aracı sayesinde tespit etme fırsatını elde edebilirsiniz. 

1- Open Link Profiler

Ücretsiz Log Analiz Araçları

Log analizi yapmak size karışık veya zor gelebilir ancak aşağıda sizlerle paylaştığımız 2 SEO aracı sayesinde bu konuda oldukça rahatlayacaksınız. Sizin tek yapmanız gereken Log dosyalarını hazır halde bekletmek ve SEO araçlarına yükleyerek analiz yapmaya başlamaktır. Bu SEO araçları sayesinde arama motoru botlarının sitenizi ne sıklıkla taradığını öğrenebilirsiniz. 

1- Toolbox Google Log Analyzer

2- Log Flare Log Analysis

Ücretsiz Structured Data Araçları

Site içerisinde bulunan Schema Markup Generator ile tüm schema işaretlemelerini kolayca yapabilirsiniz. Google’ın sitenizi daha iyi anlaması için kesinlikle Structured Data kullanmanız gerekmektedir. Bu konuda sizler için aşağıda 4 tane SEO aracı ismi bırakacağız. 

1- Google Yapısal Veri Test Aracı

2- Saijo George Tag Manager Fix

3- Saijo George Faq Structured Data Tool

4- Schema Markup Generator

İnternet hızı nasıl arttırılır öğrenmek için: İnternet Hızı Nasıl Arttırılır?

Ücretsiz SERP Dalgalanmaları Takip Araçları

Yapılan güncellemeler sonucu SERP’te yaşanan dalgaları görmek ve incelemek istiyorsanız aşağıdaki 5 adet SEO aracı işinizi görecektir. 

1- Ayıma Pulse

2- Advanced Web Ranking

3- Serpmetrics Flux

4- Rankranger Risk Index

5- Algoroo

Bu yazımızda sizlere en iyi ücretsiz SEO araçları hakkında bilgi vermeye çalıştık. Umarız sizler için yararlı bir içerik olmuştur. 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Başa dön tuşu