Teknoloji

Nokia 3310’un Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Nokia‘ markası için lisansa sahip olan Finlandiya merkezli HMD Global, tüm Hindistan pazarında telefonlarını açmaya hazırlanıyor.  Şirket, yeniden başlatılan Nokia 3310 özellikli telefonunu, Nokia 6, 5 ve 3 gibi akıllı telefonlarla başlatacak. Raporlar, şirketin çevrimdışı kanallarda da varlığını kurmaya çalışacağını öne sürüyor.

HMD Mobile India Başkan Yardımcısı Ajey Mehta, telefonun ülkenin her köşesine ulaşabilen ve 300 servis merkezi kurabilecek, 400’den fazla distribütöre verileceğini söyledi. Şirketin ölçeğine bağlı olarak, şirket özel marka mağazalarını da kurabilir. Ajey Mehta sözlerine şunları da ekledi; “Portföyümüzü genişleteceğiz ve fiyat segmentlerinde varolacağız. Bununla birlikte, piyasadaki en ucuz akıllı telefon markası olmayacağız. Fiyatlandırma, rekabete karşı kıyaslanacak ancak sağladığımız değer ve deneyime göre olacaktır.”

nokia 3310

Şirket şu anda akıllı cihazlarını Hindistan’da üretmek için Foxconn ile görüşmelerde bulunuyor. Ajay ayrıca, yaptıkları çalışmaların Nokia markasının, Hindistan’da % 95 marka bilinirliği ve geri çağırma oranına sahip olduğunu gösterdiğini de ekliyor ve büyük bir dönüş yapacaklarından emin olduklarını da söylüyor.

HMD Pazarlama Sorumlusu Pekka Rantala PTI ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “Nokia 3310, Nokia 6, 5 ve 3’ü duyurduğumuz tüm ürünler, bu yılın ikinci çeyreğinde Hindistan’da satışa sunulacak. Yeni 3310 için ortalama küresel satış fiyatı 49 Euro.”

Şirket, önemli bir akıllı telefon üreticisi olmak için gereken önemli özelliklerin, “temel deneyim, tasarım, kalite ve saf bir Android deneyimi” olacağına inanıyor. Daha önce, Nokia 3310‘un bu yılın Nisan ya da Mayıs ayında Hindistan’a geleceği söylenmişti; ancak şimdi HMD, akıllı telefonların global sürüm tarih ve fiyat spekülasyonunu temizledi.

Mobil teknolojide öncü olan Nokia, akıllı telefon segmentinde Microsoft yerine Windows Phone işletim sistemini kullanmak için Microsoft’la el ele verdiğinde çok kötü bir şekilde başarısız oldu. Sonunda akıllı telefonlarını Microsoft‘a satmak zorunda kaldı. Şimdi, Nokia markası için haklara sahip olan bir şirket olan HMD Global’le bir tür geri dönüş yapıyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu