Teknoloji

Apple Haritalar’a Canlı Kalabalık Tespiti Özelliği Gelecek

Önümüzdeki aylarda çıkması beklenen iOS 14.5 sürümü ile birlikte, Apple Haritalar uygulamasına canlı kalabalık tespiti özelliği gelecek.

Apple Haritalar uygulaması için yol bildirim opsiyonlarının eklenmesi beklenirken, dünyayı saran koronavirüs pandemisi nedeniyle öncelikler değiştirilerek, gerçek zamanlı kalabalık tespiti özelliği geleceği açıklandı. Bu özellik sayesinde Apple, mekanların canlı ziyaret verilerini toplayarak kullanıcılara o anki kalabalık durumu hakkında bilgi verecek.

Apple Haritalar uygulamasını açtığınızda ve mekanı seçtiğinizde, gitmek istediğiniz yerin kalabalık olup olmadığını görerek yoğunluk yaşanan mekanlardan önlem amaçlı uzak durabileceksiniz. Aynı zamanda Apple Haritalar’da işletmeler ve alanlar için günün hangi saatlerinde ne kadar yoğun olduğu konusunda genel bir grafik görülebilecek ve detaylar kullanıcılar tarafından incelenebilecek. Şirket, kullanıcıların canlı konum verilerini anonimleştirerek sunacağını, herhangi bir gizlilik sorunu olmayacağını da belirtti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu