Mobil Uygulama

Mobil Uygulama Nedir?

Mobil uygulama Nedir;Günümüzde neredeyse herkesin, yanından ayırmadığı akıllı cihazlara (akıllı telefon ve tablet) kodlanmış ve özel olarak tasarlanmış olan yazılımlara mobil uygulama denir.Bu sayede mobil uygulama nedir sorusuna kısa bir cevap bulmuş olduk.Mobil aplikasyonları, kullandığınız akıllı cihazların mobil işletim sistemlerine göre edinebiliyorsunuz. Mobil uygulamalar; dünyada genellikle iOS ve Android işletim sistem tabanları kullanarak yapılır. Aklınıza gelebilecek her konuda Profesyonel Mobil Uygulama Geliştirme yapılabilir. Ancak bu uygulamaların işletim sistemleri göz önüne alınarak geliştirilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde uygulamaları kullanmanız mümkün değildir.

Pek çok mobil uygulama artık akıllı cihazlarda tanımlı olarak gelmektedir ancak istediğiniz her uygulamayı sanal mağazalardan satın alabilirsiniz. Bu uygulamaları satın almak iki şekilde gerçekleşir. Ücretsiz olarak sunulan uygulamaları istediğiniz zaman, herhangi bir ücret ödemeden edinebilirsiniz. Ancak bazı uygulamalar ücretli uygulama olarak kullanıcılara sunulmaktadır. Bunun için de kredi kartı bilgilerinizle alışverişinizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Birçok mobil aplikasyon hayatı kolaylaştırmak adına yapılmıştır. Haber, oyun, müzik, banka, fotoğraf, spor ve daha birçok alanda var olan uygulamalar sayesinde yaşamınızı pratik hale getirebilirsiniz. Ayrıca mobil web sitelerinin harcadığı internet kotasına oranla çok daha az internet kotasının harcanmasını sağlayan uygulamalar tüm kullanıcılar için avantaj sağlayacaktır.

Özetlemek gerekirse; mobil uygulamalar hayatınızı her alanda kolaylaştıracak, para ve zaman tasarrufu yapmanızı, sosyal ağlarda aktif olmanızı sağlayacak ve belki de bazı durumlarda hayat kurtaracaktır. Akıllı cihazınıza tanımlanan uygulamaları sürekli yanınızda taşıdığınız için, hayatımızın büyük bir kısmının mobil olduğu bu dönemde çeşitli pek çok uygulama geliştirilmeye devam etmektedir.

Mobil Uygulamalar Neden Gereklidir?

Mobil web siteleriyle karıştırılmaması gereken mobil uygulamalar, kullanıcılara web sitelerinden daha yakındır. Çünkü bu uygulamalar sayesinde ulaşmak istediğiniz kullanıcılara daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Ayrıca var olan kampanya ve duyurularınızı bildirimler sayesinde hatırlatabilir, yeni oluşturulan kampanya ve duyuruları ise yine bildirimler sayesinde iletebilirsiniz. Marka kimliği yaratma konusunda zorlanan firmalar için de mobil aplikasyonlar güçlü bir imajın çizilmesinde yardımcı olacaktır. Bir de bu uygulamalar, dijital bir pazarlama aracı oluşturmak isteyen markaların da işine yarayacaktır.

Bilhassa üretici olarak çalışan firmaların, müşterileriyle paylaşacakları ürün ve stok bilgilerinin sadece web sitelerinde değil, kişisel uygulamalarında da paylaşılıyor olmasını sağlayacaktır. Bu durum da, firmaların müşterileri ile olan iletişimlerini güçlendirecek ve müşterilere en üst düzeyde fayda sağlayacaktır.

Profesyonel bir ekip ile mobil uygulama geliştirme için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu