Teknoloji

Microsoft’un En Yenisi: Surface Pro 5

Microsoft, Şangay’da düzenlenen donanım odaklı etkinliğinde, yaklaşık iki yıldan sonra orijinal Surface Pro serisinin en yeni üyesini duyurdu. Cihaz, Surface ürünleri yaratıcısı tarafından ‘anlamlı’ olarak adlandırılan, birçok yinelemeli donanım ve yazılım değişikliği paketi içeriyor.

İlk bakışta, 2015’lerin Surface Pro 4‘ü andırıyor ancak Surface Pro, Microsoft’un şu anda dünya çapında hali hazırda piyasaya sürdüğü tüm Surface ailesinin daha büyük bir serisinin bir parçası. Sadece bir hafta önce Surface Laptop‘u tanıtan Microsoft, Surface geçmişi alanında ilk kez, dünya çapında iki yeni ürünü piyasaya sürecek. 15 Haziran’da iki yeni ürün de piyasaya çıkacak ve bir PC için büyük bir genişlemeye şahit olacağız.

Microsoft, Surface Pro’da pek çok yeni donanım özelliği sergilemiyor, bu nedenle cihazın hafif ve şık yapısıyla övünüyor. Surface ve Window Cihazlar Grubu kurumsal VP’si Panos Panay, Surface Pro’nun sadece 1,7 Ibs ve 8,5 mm’lik inceliğe sahip olduğunu söyledi. Surface Pro’nun taşımak için kullandığınız çantadan bile daha hafif olduğunu da sözlerine ekledi. Surface Pro sadece akustik olarak yumuşak değil aynı zamanda görsel açıdan daha yumuşaktır. Kameralar, Surface Pro’ya davetkâr, zarif ve aerodinamik bir görünüm kazandıran çerçeveye geçecek şekilde tasarlanmıştır.

Microsoft Surface Pro ile, MacBook‘a göre yaklaşık yüzde 50 daha fazla pixel bulunduran 12,3 inç’lik PixelSense Ekran’ı piyasaya sürerek, gerekli bir yükseltme de sağlamış oldu. Cihaza, özel bir silikon yonga entegre edilmiştir ve bu 267 ppi ve 3: 2 en-boy ekranında görüntülenen renkleri geliştirir. Bu, gelişmiş LTE ile birleştiğinde, yükseltme için çok önemli bir seçenek. Hatta en son Windows Ink, Office geliştirmeleri ve Surface Dial’ı destekliyor.

5. nesil Surface Pro özellikleri ise şöyle;

  • Ekran: 12.3″ 3:2 PixelSense 10 parmak destekleyen dokunmatik ekran
  • İşlemci: 7. nesil Intel Core m3, i5, i7
  • Bellek: 4 GB, 8 GB, 16 GB
  • Hafıza: 128 GB, 256 GB, 512 GB ya da 1 TB SSD
  • Kamera: 8 MP arka kamera, 5 MP ön kamera
  • Boyutlar: 292 x 201 x 8.5 mm
  • Ağırlık: 768 gr (m3), 770 gr (i3), 784 gr (i7)
  • Batarya: 13.5 saat video izleme

Surface Pro 5, Microsoft’a göre önemli bir değişiklik ve bugün kitlelerin kullanımına sunuldu. Surface Pro’nun satışı 26 farklı ülkede ön sipariş ile başladı. Cihaz, 15 Haziran‘da nakliye işlemine başlayacak ve kullanıcıların eline geçecek. Surface Pro fiyatı 799 Dolar. Farklı bir kapak türü için 129 Dolar ve yeni Surface Kalemi için Dolar’lık bir bedel ödemek zorunda kalacaksınız.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu