Teknoloji

WhatsApp’tan Gizlilik Sözleşmesiyle İlgili Açıklama

Online mesajlaşma platformu WhatsApp’ın Facebook‘la daha fazla veri paylaşacağını ve bazı şirketlerin kullanıcılara mesaj göndermesine izin verileceğinin duyulmasından sonra gelen tepkilerden dolayı WhatsApp’tan açıklama geldi!

WhatsApp, tepki çeken gizlilik sözleşmesi güncellemesiyle ilgili basın açıklaması yaptı ve işletmelerin müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına gizlilik politikasının güncellendiğini ayrıca Facebook da dahil olmak üzere WhatsApp mesajlarına hiçbir üçüncü şahısın ulaşamadığını belirtti.

Facebook ile veri paylaşımının kullanıcılara sunulan hizmetin kalitesini artıracağı söyleyen WhatsApp yeni özelliğin istenmemesi halinde (30 gün içerisinde) kullanıcının yeni sözleşmenin bağlayıcılığından kurtulabileceğini belirtti. Fakat birçok güvenlik uzmanı bu işlemin bile WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşmasının önüne geçmeyeceği görüşünde.

WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların, yeni hizmet şartlarını 8 Şubat’a kadar kabul etmeleri gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu