Teknoloji

Microsoft, Excel İçin Çok Yazarlı Düzenlemeyi Destekliyor

Microsoft, Office 360‘a Excel için gelen ortak yazarlık özelliği dahil olmak üzere, bazı yeni değişiklikler yapacağını duyurdu. Bu özellik, birden fazla kullanıcının aynı anda bir elektronik tablo düzenleyebilmesine yardımcı olur. Google’ın G-Suite ürünlerinde olduğu gibi; yeni bir kişi belgeyi düzenlemek için Excel’e katılır, ardından üstte bir profil görür. Bu profile tıklandığında o kullanıcının tablo üzerinde nerede olduğunu görebilirsiniz.

Excel’e gelen gerçek zamanlı işbirliği, bugünkü genel beta sürümüyle başladı. Bu özelliği denemek için Office Insider programına kaydolmalısınız. Ortak yazarlık özelliği daha önce Excel Online, Excel’de Android, Windows Mobile ve iOS’da mevcuttu. Bu yeni özellik, OneNote ve daha pek çok güncellemeyle birlikte birleştirildi.

onenote excel

OneNote kullanıcısıysanız, mürekkep matematik asistanında el yazısı denklemleri alan ve onları metin haline getiren yeni güncellemeler bulacaksınız. Microsoft; kullanıcıların değişkenlerini ayarlayıp sonuçtaki değişiklikleri görebileceğini ve denklemi çözmek için gerekli adımlarla ilgili talimatlar alabileceğini söyledi. Bunlara ek olarak; OneNote Online kullanıcılarının notlarını çizmelerini sağlayan Yeni Çizim sekmesi de bu özelliğe eklendi. Ayrıca, Windows 10 için OneNote artık erişilebilirlik denetleyicisine sahiptir. Erişilebilirlik denetleyicisi, daha kolay erişilebilir notlar için öneriler sunuyor. Bu özelliğe “Görünüm” sekmesindeki “Erişilebilirliği Kontrol Et” seçeneğinden ulaşabilirsiniz.

Bunların yanında Microsoft; Bookings ürününün Kuzey Amerika’da bulunan kullanıcılara sunulduğunu da duyurdu. Microsoft Bookings; işletmelerin müşterileri için randevular zamanlamasına ve bu randevuları yönetmesine yarayan bir özelliktir.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu