Sosyal Medya

Facebook Yeni Sayfa Kalitesi Sekmesini Yayına Alıyor

Facebook yaptığı bir duyuruyla sosyal ağın Topluluk Kurallarını ihlal eden Facebook Sayfalarından içerik kaldırılması sürecinin değiştirildiğini açıkladı.

Topluluk Kuralları ihlalinin yanı sıra üçüncü parti haber doğrulama hizmetleri tarafından yanlış olduğu tespit edilen içerikleri paylaşan sayfalar da bu sürece tabi tutulacak.

Aynı zamanda ihlaller nedeniyle kapanan Sayfaların yeni Sayfalar açarak platforma girmesi ve aynı haberleri başka Sayfa ve gruplarda paylaşması da proaktif olarak engellenecek. Bu iki problemi çözebilmek için Facebook yeni “Sayfa Kalitesi” sekmesini yayına alacak. Bu alanda sayfanın kim tarafından yönetildiği, hangi içeriğin ilke ihlali nedeniyle kaldırıldığı ve hangi içeriğin yalan haber olarak değerlendirildiği görüntülenebilecek.

Bu ihlal etiketlemesinin yanı sıra Sayfa Kalitesi sekmesi hangi içeriğin sıralamasının Facebook algoritması tarafından düşürülebileceği konusunda da Sayfa yöneticilerini uyarıyor. Uyarıda bulunulan içerikler arasında doğrulama organizasyonlarının yalan haber olarak sınıflandırdığı içerikler de yer alıyor.

Facebook sıralaması düşürülen haber içeriklerini birkaç farklı kategori üzerinden tanımlıyor. Sıralaması düşürülen içerikler arasında doğrulama merkezlerinin asılsız, karma ve asılsız başlık seçeneklerini işaretlediği haberler de yer alıyor.

Bunun yanı sıra IP ihlali, spam veya tık buzağı olarak işaretlenen içeriklerin sıralaması düşürülse de Sayfa Kalitesi sekmesinde gösterilmiyor.

Bu yeni düzen Facebook’un Sayfa ve Gruplar eyleme geçmeden önce onları ortadan kaldırmasını da içeriyor. Bu durumda birçok sayfa ve topluluk sahibinin Facebook’a karşı olumsuz bir tavır benimseme ihtimali yüksek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu