Sosyal Medya

Instagram’ın beklenen yeni özelliği ‘Soru Sorma’ kullanımda!

Facebook‘un popüler platformu Instagram’a bugün yeni bir özellik daha eklendi. Kısa süre önce IGTV uygulamasını ekleyen Instagram şimdi de ‘Soru Sorma’ özelliği ile karşımızda.

Hikayeler odaklı özellik, ilk olarak geçen hafta ortaya çıkmıştı.

Geçen haftadan bu yana testleri yapılan özellik, Hikayeler altyapısında yer alıyor.

Çok hızlı şekilde büyüyen platform, Hikayeler altyapısıyla da her ay 400 milyondan fazla kişiye ulaşıyor. Yakında herkes için aktif edilecek yeni özellik, Hikayeler üzerinde soru sorulmasına dayanıyor.

Hali hazırda kişiler paylaştıkları Hikayeler üzerinde anket açabiliyor. Bu sayede takipçilerinin görüşlerini alabilen kişiler, artık “soru alma” özelliğine de kavuşuyor. Çıkarma şeklinde gelen özellik, takipçilerin mesaj atmak yerine direkt olarak Hikaye üzerindeki kutudan soru sormasına imkan tanıyor.

Bu yeni özellikle ilgili en çok merak edilen konuysa cevapların anonim olup olmayacağıydı. Yeni gelen bilgilere göre cevapları veren kişilerin kimliği soruyu yönelten kişi tarafından görülebilecek ve kişi isterse gelen yanıtları farklı bir hikaye olarak yayınlayabilecek. Ancak yayınlanan hikayede cevaplayan kişinin fotoğrafı ve bilgileri görülmeyecek.

Karşılıklı etkileşimi artırmak adına gerçekten çok güzel duran özellik, paylaşımı yapan kişinin girdiği mesaj üzerinden şekilleniyor. Aylık 1 milyar aktif kullanıcısı bulunan Instagram, şu sıralar Facebook’tan çok daha popüler konumda bulunuyor.

Instagram Hikayeler’i için yenilikler bitmiyor.

Şu an Hikayeler ana akışın en üzerinde yer alıyor ve aşağıya kaydırma yaptığınızda kayboluyor. Yani içeriklere bakmak için tekrardan sayfanın üstüne çıkmak gerekiyor. Yeni değişiklik işte bunu ortadan kaldırmaya geliyor.

Çünkü kişiler aşağıya kaydırma yapsa dahi Hikayeler hep arayüzde sabit kalıyor. Yani akışın neresinde olunursa olunsun içerikler hep karşınızda oluyor. Bu da kimileri için oldukça güzel görünüyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu