Sosyal Medya

Instagram’da Zaman Kazandıracak İpuçları

Daha önce günde 20 dakika ayırarak Instagram hesabınızı yönetme konusunda bir yazı paylaşmıştık. Tabii 20 dakikanın ne kadar kısa olduğunu düşünürsek, bu süre içinde yapacağımız işlemleri mümkün olduğunca hızlı gerçekleştirmeliyiz. Bu yüzden şimdi de Instagram’da zaman kazandıracak ipuçlarını paylaşıyoruz.

 

Fotoğraf çekmeyi aklınızdan çıkarmayın

Instagram için içerik üretmedeki en büyük zorluk, her gün fotoğrafını çekmeye değer bir şey bula07mamaktır. Çekmeye değer anlar geldiğinde de hazır olamamak. Bu sebeple gün içinde yapacağınız iş planını oluştururken fotoğraf çekmeye değer mi diye düşünmeyi de ihmal etmeyin. Mesela, şirkette iş başı yapacak olan personelin ilk günü, çözüm ortağınız olan şirketler varsa bu şirketlerin çalışanlarının ofisinize yapacağı bir ziyaret, taşınıyorsanız yeni ofisinizden kareler, müşterilerinize yapacağınız sunumlar… Bunların tamamı şirketinizle ilgili paylaşmaya değer içeriklerdir. Eğer güne başlarken bunun planını yaparsanız elinizde bolca fotoğraf olur.

İş Yükünü Takipçilerinizle Paylaşın

Instagram sayfanızda paylaşılacak fotoğraflar konusunda bir yardımcınız olsa işiniz yarı yarıya hafiflerdi. Peki ya yüzlerce yardımcınız olsa? Bu konuda takipçilerinizden destek alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken, sizin markanıza özgü, güzel bir etiket yaratmak. Bundan sonra takipçileriniz de kendi paylaştıkları alakalı fotoğraflarda bu etiketi kullanırlarsa içerik üretme konusunda yükünüzü hafifletmiş olurlar. Tabii ki başkalarının sizin markanıza özgü etiketi kullanmaları için onlara bir fayda sunmalısınız. Bu fayda, ilk akla geldiği gibi hediye, indirim gibi maddi şeyler olmayabilir. İnsanların Instagram’ı kullanmasının temel sebebi para kazanmak değil eğlenmek ya da bilgi sahibi olmaktır.

Paylaşım Takvimine Sadık Kalın

Önceki yazıda zaten bir paylaşım takvimi oluşturmanın ve bu takvim sadık kalmanın öneminden bahsetmiştik. Bir süre günde bir ya da haftada bir fotoğraf paylaşırken daha sonra haftalarca paylaşmamak büyük bir hatadır. Rutini korumak önemlidir. Hem takipçileriniz sizin paylaşım zamanınızı bilip sayfanızı kontrol ederler hem de içerik oluşturmak daha kolay olur.

Filtrelerle Kurumsal Kimlik Yaratın

Instagram fotoğraflar üzerinde hızlı oynamalar yapmamıza olanak veren çok sayıda filtreye sahip. Eğer sayfanızda paylaştığınız fotoğraflara filtre uyguluyorsanız kendinize 1 ya da en fazla 2 filtre seçin. Paylaşımlarınızda sadece bu filtreleri kullanın. Böylece görselleriniz ilk bakışta tanınır ve bir nevi kurumsal kimlik yaratmış olursunuz.

Burada bir de ipucu paylaşalım. Instagram sadece belirli filtreleri kullanıyorsanız görseli yükledikten sonra filtre seçimi ekranında filtre listesini en sağa kaydırın. Sondaki ayarlar menüsünden kullanmadığınız filtrelerin tiklerini kaldırabilir ve gösterim sıralamalarını deiştirebilirsiniz. Böylece filtre seçiminde de zaman kazanırsınız.

Filtrelerin sırasını değiştirme

insta filter ort

Kullanılmayan filtreleri gizleme

insta filter select

instagram-20-dakikaBildirimleri Açık Tutun

Instagram ayarlarından beğeni, yorum, yeni takipçi, direkt mesaj bildirimlerini açın. Böylece hesabınızla ilgili etkileşimleri görmek için sürekli uygulamaya girerek tarama yapmanıza gerek kalmaz. Sadece bir etkileşim gerçekleştiğinde Instagram’ı açarsınız.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu