Sosyal Medya

Instagram Hikayeleri Paylaşmanın Yeni Yolu: Instagram Direct

Instagram Hikayeleri zaten Snapchat’tan daha popüler olmasına rağmen, fotoğraf paylaşım hizmeti onları paylaşmak için daha fazla yol sunmayı bırakmayacak. Mayıs’ta konum ve hashtag hikayeleri tanıtılmıştı ve Keşfet’te çıkmaya başlamıştı. Şimdi ise Instagram, işi bir adım daha ileri götürüyor ve Direkt Mesaj yoluyla başkalarının hikayelerini paylaşmanıza izin veriyor.

Bir Hikayeyi paylaşmak, normal bir Instagram fotoğrafını paylaşmak kadar kolaydır. Sağ alt taraftaki doğrudan simgeye dokunun, Hikayenin gönderilmesini istediğiniz kişileri seçin ve gönder tuşuna basın. Tabii ki, bir hikaye sadece 24 saat boyunca var olduğu için, alıcı hikayenin süresi bitmeden mesaj kutusunu kontrol etmeli.

Instagram bu özelliği, insanların DM’lerde ilginç hikayeler paylaşmasına izin veren nispeten zararsız bir özellik olarak tanımlıyor. Ancak bu durum biraz ürkütücü geliyor. Çünkü bu noktada hikayeleriniz sadece takipçilerinizle değil, diğer kişilerle de paylaşılmış olacak. Neyse ki, Instagram ayarlarında bu özelliği kaldırmayı seçebileceksiniz ve özel bir hesabınız varsa sadece takipçileriniz hikayeyi DM ile görebilecekler. Özellik bugün başlayarak hem iOS hem de Android’lerde kullanılabilecek.

Instagram‘a gelen bir diğer özellik de Instagram Hikaye reklamları ile ilgili. Instagram, Mart ayından bu yana hikayelerde reklam gösterilmesine izin veriyor. Ancak reklam oldukları oldukça açık bir şekilde belli oluyor. Fakat bugünden başlayarak, bu reklamlar siz ve arkadaşlarınızın oluşturduğu hikayeler gibi görünecek. Bunun nedeni, şirketin, reklamverenlerin reklam oluşturmak işlemi sırasında Instagram Hikayeleri kamerasını kullanmalarına artık izin veriyor olmasıdır.

Bunun anlamı; arada bir, Hikayeler’de kullandığınız aynı kamera filtrelerini ve etiketlerini kullanan bir reklam görebileceğinizdir. Sol üstte sponsorlu bir etiket hala olacak, ancak reklam diğer Instagram Hikayeler‘ine benzediğinden, geçmişe hafifçe dokunmak olasılığı daha düşük olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu