SEO

Ktunnel Proxy Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Proxy, internet erişiminde ara sunucu olarak kullanılmaktadır. Ayrıca ağ tabanlı saldırılardan da korunmanızı sağlayacaktır. Ek olarak giriş yapamadığınız siteleri ziyaret etmenize de olanak sağlamaktadır. Ağ trafiğinizi, cihazınıza farklı bir bağlantı üzerinden iletmektedir. Giriş yapmak istediğiniz sitelere IP adresinizi gizleyerek girmenize yardımcı olmaktadır. Biz de bu yazımızda sizler için Ktunnel Proxy nedir sorusuna cevap vermeye çalışacağız. 

Proxy Nedir, Ne İşe Yarar?

Proxy kelimesinin türkçe karşılığı vekil sunucudur. Proxy, internet bağlantılarında aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Tercih edilmesinin sebebi güven ve hız faktörüdür. Farklı bir ağ üzerinden internet sitelerine erişim olanağı sağlamaktadır. İnternet kullanıcıları, Proxy aracılığı ile direkt olarak girmek istedikleri siteye giremez. Bunun sebebi bağlantı esnasında aracı sunucular devreye girerek Proxy’e hangi siteye erişim sağlanacağı ile ilgili komut verir. Bu servisler sayesinde bilgisayarınız ile güvenilir bir şekilde internet sitelerine bağlanabilirsiniz. Proxy’lerin kendine has IP adresleri olduğunu da belirtelim. IP adresiniz üzerinden ev adresinizi bile gizleyebilirsiniz. Bu sebepten ötürü Proxy kullanmak sunucu güvenliği için büyük bir önem arz etmektedir. 

Proxy’lerin en büyük özelliği, IP adresini gizlemesidir. Proxy, sizi çevrimiçi izlenmelere karşı koruyacaktır. Reklam ve virüs gibi otomatik indirmelerin önünü kesecektir. Genellikle kurumsal şirketler tarafından tercih edilir. İnternette anonim olarak gezmenize olanak sağlamaktadır. Ek olarak erişim sağlayamadığınız sitelere de giriş yapabilirsiniz. Proxy ayarlarını internet üzerinden yapabilirsiniz. 

Neden Ktunnel Proxy ’ye İhtiyaç Duyarız?

Ktunnel Proxy ne işe yarar
Ktunnel Proxy Özellikleri Nedir

Bir ara sunucu görevi gören Proxy’ler, IP adresinizi gizleyerek anonim olarak sayfaları gezmenize olanak sağlar. Proxy sayesinde birden fazla bilgisayarı birbirine bağlayarak veri akışı sağlayabilirsiniz. Proxy, hızlı bir şekilde gezme imkanını da kullanıcılarına sunmaktadır. Proxy’nin sık bir şekilde tercih edilmesinin bir diğer nedeni güvenliktir. Proxy, IP gizleme ve anonim dolaşma gibi özellikleri kullanıcılarına sunmaktadır. Ayrıca zararlı yazılımlara karşı da önlem almanıza fırsat verir. Güvenlik duvarı gibi düşünebilirsiniz. Şirket için verileri ve kişisel bilgilerinizi koruma konusunda sizlere yardım eder. Bütün verileri tarayarak ağa sızma durumlarının önüne geçebilir. İnternet erişim kontrolü yapabilmenize ek olarak yine internet üzerinden kimlik doğrulama çevrimiçi zaman kontrolü ve web filtresi gibi kontroller yapmanıza imkan sağlar. Bir e-ticaret siteniz varsa ve sadece Amerika’ya satış yapmak istiyorsanız Proxy ile bunu sınıflandırabilirsiniz. 

Nöro Pazarlama nedir öğrenmek için: Nöro Pazarlama Nedir?

Ktunnel Proxy Nedir, Ne İşe Yarar?

Ktunnel ile DNS server yardımı ile erişimi engellenmiş sitelere erişim sağlayabilirsiniz. Hiçbir kurulum yapmadan IP adresinizi gizleyerek internette dolaşabilirsiniz. Ktunnel’i çalıştırabilmek için öncelikle siteye erişim sağlamanız gerekmektedir. Hemen sonrasında sunucu seçerek erişmek istediğiniz adresi, yer alan kutucuğa yazıp ‘’Ktunnel Surf’’ yazısına tıklayarak siteye girebilirsiniz. Ktunnel UK gibi uzantılar sayesinde her ülkeye özel erişim imkanı sunan Proxy, birçok bölgeden bağlantı kurmanız olanak sağlar. Erişim sağlayamadığınız sitelere girebilir ve daha güvenli bir şekilde dolaşabilirsiniz. Ek olarak kişisel verilerinizi koruyabilir ve telefonunuz üzerinden de Ktunnel kullanabilirsiniz. 

Android telefonunuzda Ktunnel kullanabilirsiniz ancak güvenilir bir yerden indirmeniz gerekir. Güvenilmeyen bir yerden indirmeniz halinde verileriniz kötü amaçlı kişilerin eline geçebilir. Proxy dendiği zaman akıllara gelen ilk isimlerden biri olan Ktunnel, güvenilir bir dolaşım sağlaması ile dikkat çekiyor. 

En İyi 5 Ktunnel Proxy Alternatifi

Ktunnel Proxy avantajları
Ktunnel Proxy

1- Kproxy

2- Hide.me

3- ProxySite

4- FilterBypass

5- 4everproxy

Bu yazımızda siz kıymetli okuyucularımız için Ktunnel Proxy nedir sorusuna cevap vermeye çalıştık. Umarız sizler için faydalı ve bilgi verici bir içerik olmuştur.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu