Dijital Pazarlama

Google Chrome, Reklam Engelleyici Eklentisini Kullanıma Sundu

Google, daha önce Chrome tarayıcısındaki web sayfalarında çıkan uygunsuz reklamları engelleyeceğini açıklamıştı. Kullanıcıların daha iyi deneyim yaşanması için dün itibariyle Google Chrome, reklam engelleyici eklentisini kullanıma sundu.

Chrome, Daha İyi Reklam Standartları kurallarını ihlal eden reklamların bir eklenti ile kaldırılmasını sağlayacak. Yapılan araştırmalar neticesinde kullanıcıların en çok rahatsız olduğu 12 reklam listesi oluşturuldu.

Kaldırılacak reklamlar mobil ve masaüstü olmak üzere iki gruba ayrılıyor. Masaüstünde pop-up reklamlar, geri sayımlı Prestitial reklamlar, otomatik açılan sesli videolar ve büyük yapışkan reklamlar engellenecek. Bu dört farklı reklam modelinin yanı sıra mobilde geri sayımlı Poststitial reklamlar, % 30’dan daha yoğun reklamlar, yanıp sönen animasyon reklamlar ve tam sayfa geçiş reklamları engellenecek.

Google, önce siteleri yukarıdaki standartların ihlali nedeniyle değerlendirip ardından rahatsız edici siteleri bilgilendirip bir API aracılığıyla raporlar hazırlayacağını ve 30 gün sonra bu sayfalardaki reklamları engellemeye başlayacağını açıkladı. Site sahipleri linki takip ederek sayfanın solundaki “Masaüstü” ve “Mobil” bağlantıları kontrol ederek sitelerini test edebilirler. Herhangi bir ihlal durumunda sorunları çözerek, Google’dan site incelemesi yapılmasını talep edebilirler.

Engelleme Nasıl Yapılacak?

Bir ağ isteği engellendiği durumda Chrome kullanıcıya reklamın engellendiğini bildiren bir mesaj gönderecek. Bu mesajın yanı sıra “Bu sitedeki reklamlara izin ver” seçeneği sunarak bu ayarın devre dışı bırakılmasını sağlayacak. Masaüstü kullanıcıları için bu eklenti kullanılmakta olan pop-up engelleyicisine benzemektedir. Android kullanıcıları ise, açılan ekranın alt köşesinde bulunan bilgi çubuğunda iletiyi görecekler ve daha fazla bilgi için ve özelliği devre dışı bırakmak için “ayrıntılar” kısmına tıklayabilecekler.

Chrome, “Daha İyi Reklam Standartları”nı ihlal ettiği tespit edilen reklamları doğrudan engellese de kullanıcılar “bu sitedeki reklamlara izin ver” seçeneğini kullanarak bu özelliğin devre dışı bırakılmasını sağlayabilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu