Dijital Pazarlama

Google’ın, Chrome İçin Bir Reklam Engelleyicisi Oluşturduğu Bildirildi

Wall Street Journal‘a göre, Google, Chrome tarayıcısı için yerleşik bir reklam engelleyici üzerinde çalışıyor ve birkaç hafta içinde bu özelliği yayımlayabilirler. Paranın çoğunu reklamcılık yoluyla kazanan bir şirket için bu, oldukça karşıt gibi görünse de, aslında şimdiye kadarki en kötü fikir değil.

Özellik; pop-up’lar, sesli videoları otomatik olarak oynatma, çok fazla ekran alanına sahip yapışkan reklamlar ve siteye girmeden önce geri sayım yapan prestitials gibi, kullanıcıların internette gezinme deneyimini mahvedebilen belirli reklam türlerini engelleyecektir. Bu tür reklamlar, Google ve Facebook gibi üyeleri içeren “Coalition for Better Ads” adı verilen bir endüstri grubu tarafından “kabul edilemez reklamlar” olarak tanımlanmaktadır.

Google, alternatif olarak, rahatsız edici reklamları içeren sitelerde bulunan her reklamı engellemeyi seçebilir. Böylece, barındırdıkları reklamların kod kalitesinden site sahiplerini sorumlu kılar.

Kendi reklam engelleme işlevini sunmak, kullanıcıların Eyeo‘nun AdBlock Plus gibi üçüncü taraf uzantılarını yüklemelerine olan ihtiyacı ortadan kaldırmasına yardımcı olabilir. Araç, Google da dahil olmak üzere reklamverenlerin ücretini ‘Kabul Edilebilir Reklamlar’ programına dahil etmek ve reklamlarını beyaz listeye eklemek için ücretlendiriyor. Arama devi kendi çözümünü oluşturduysa, sonunda Eyeo’ya veya başkasına reklam yayınlamayı bırakabilir.

Bu, geçtiğimiz yıl reklamlardan 60 milyar ABD doları tutarında gelir elde ettiklerini ve Chrome‘un ABD’de kullanılan tarayıcıların neredeyse yarısını oluşturduğunu düşündüğünüzde büyük olabilir. Şirket şu anda yorum yapmayı reddetti, ama ileride planları hakkında bilgi edinebileceğiz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu