Sosyal Medya

Instagram’ın kullanıcı odaklı yeni profil tasarımı yolda

Instagram’ın blog sayfasında yayınladığı habere göre, Instagram hesaplarımızda profil tasarımlarında değişikliğe gidilecek. Açıklamaya göre, bu süreçte kullanıcılar profilinin üst kısmında yer alan ikonlar, düğmeler ve sekmeler arası geçiş yapma şekli değişime uğrayabilir. Bu noktada profilde yer alan fotoğrafların ızgara görünümünün değişmeyeceği görülüyor.

Değişmesi beklenen profillerin görünümü, takipçi sayılarından çok kullanıcı profillerini öne çıkaracak. Takipçi sayısı profilin üst kısmından kaldırılarak daha küçük bir font ile kullanıcı adının altında yer alacak.

Bu ay sahte takipçileri, yorumları ve beğenileri platformdan kaldıracağını duyurması ile gerçekleşen bu yeni gelişme, şirketin üçüncü partilerden sahte takipçi satın alan kullanıcıların ilgisini başka bir yöne çekmek istediğini gösteriyor.

Yeni tasarım kapsamında takip et ve mesaj gönder düğmeleri yan yana duruyor. Bunun yanı sıra kullanıcının profilindeki takip edilenler sekmesi bastığınızda ortak takipçileri görebiliyorsunuz. Bu tasarım değişikliği işletme hesaplarına ise daha detaylı olarak yansıyacak. İşletme hesaplarına Alışveriş Yap sekmesi eklenmesinin yanı sıra profilde Yol Tarifi, Ara ve Sipariş Ver düğmelerine de yer verilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu