Sosyal Medya

Zomato, Türkiye Operasyonlarını Dondurma Kararı Aldı!

Zomato; dünya çapında 1 milyondan fazla restoranın bilgisinin, değerlendirmelerinin ve yorumlarının bulunduğu bir restoran rehberidir. Sadece restoran bilgisi değil, online sipariş ve rezervasyon hizmeti de sunan bir servistir. Görevlerini; “bir daha kimsenin kötü bir yemek yemediğinden emin olmak” olarak tanımlayan şirket, 23 ülkede 10 binden fazla şehirde hizmet veriyor. Türkiye’de de 2013 yılından bu yana varlığını sürdüren Zomato, Türkiye operasyonlarını dondurma kararı aldı.

Zomata Küresel Büyümeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oytun Çalapöver, dondurma kararıyla alakalı resmi bir açıklama yayınladı. Bu açıklamaya göre Türkiye restoran bilgilerinin silinmeyeceğini ancak bu bilgilerin artık güncellenmeyeceğini bildirdi. Türkiye’de 45 bin restoranın menü, fiyat, adres, yorum ve puan bilgilerinin bulunduğunu söyleyen Çalapöver, bundan sonraki süreçte işletmelerin daha fazla rol oynayacağını belirtti.

Çalapöver sözlerine şöyle devam etti; “İşletmelerin, hali hazırda devam eden kampanyaları ve Zomato’nun sağladığı servisleri kısa bir süreliğine, hiçbir aksaklığa uğratmadan devam ettiriyor olacağız. Kullanıcılarımız da, Zomato’yu bugüne kadar olduğu gibi kullanmaya devam edebilirler.”

Zomato‘nun Türkiye operasyonlarına tekrar başlayıp başlamayacağı hakkında bir açıklama ise yapılmadı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu