Sosyal Medya

Instagram’da Videoları Sağa-Sola Atma Dönemi Başlıyor

Instagram, yayında olan Carousel reklam formatına şimdi de markalar için 5 video seçme özelliği getiriyor. Buna ek olarak markalar hem video, hem fotoğraf da ekleyerek kullanıcıların sağa – sola kayarak birden çok medya görmesine olanak sağlanıyor. Şimdilik sadece Airbnb, Taco Bell, Hollister, IBM ve W Hotels pilot markalar arkasında.

Bu yeni format, Instagram’ın 2015’in Mart ayında uygulamaya aldığı markalar için birden çok fotoğraf koyma özelliği olan carousel reklam formatının geliştirilmiş hali. Instagram global iş ve marka geliştirme lideri James Quarles’a göre, platformun video izlenmesi geçtiğimiz 6 ayda %40 artış göstermiş.

Quarles şöyle devam ediyor, Carousel reklamları göstermiştir ki, swipeable (sağa-sola atma) özelliğe sahip seriler tek bir fotoğraftan çok daha iyi performans sergiliyor.

Bu arada Instagram, gününün 21 dakikasını uygulamada geçiren aylık 400 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla büyümeye devam ediyor. Mark Zuckerberg, 2016 ilk çeyreğinde 200 binden fazla şirketin Instagram’a her ay reklam verdiğini belirtti.

 

Kaynak: Adweek

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu