Sosyal Medya

Facebook’un “Wi-Fi Bul” Aracı Herkese Açık!

Geçen yıl Facebook, çevrenizdeki genel Wi-Fi şebekelerini bulmanızı kolaylaştıracak bir özelliği denemeye başlamıştı. Yalnızca iOS’ta ve belirli yerlerde kullanılabiliyordu. Şimdi ise “Wi-Fi Bul” aracını herkese sunmaya başladı.

Bu özelliği etkinleştirmek için Facebook mobil uygulamasını kullanmanız gerekmektedir.

  1. Mobil uygulamada ≡ simgesine tıklayınız.
  2. Ardından “Keşfet” sekmesinde yer alan “Diğerlerini Gör” seçeneğine tıklayınız.
  3. Seçenekler açıldığında “Wi-Fi Bul” sekmesine tıklayınız.
  4. Karşınıza gelecek ekranda “Wi-Fi Bul’u Etkinleştir” butonuna tıklayınız.
  5. Eğer konum servisleriniz açık değilse açmanız gerekmektedir.
  6. Açtıktan sonra dilerseniz liste dilerseniz de harita biçiminde Wi-Fi noktalarını görebilirsiniz.

Listede veya haritada bulunan yakın Wi-Fi yerlerinin yanı sıra onları barındıran işletmeler hakkındaki bilgileri de görebilirsiniz.

Bu özellik uluslararası seyahatlerde hücresel veri kullanamıyorsanız oldukça kullanışlı olacaktır. Aynı şekilde, sınırlı bir veriniz varsa ve ücret sınırını aşmaktan ya da ilave ücret ödemekten kaçınıyorsanız Wi-Fi bulmak işinize yarayacaktır.

Araç sadece, Facebook‘ta bilgilerini paylaşmayı seçen işletmelerin kablosuz ağlarını listeler. Dolayısıyla her bağlantıyı bu aracı kullanarak bulmanız mümkün değildir. Ayrıca, ziyaret ettiğiniz tüm yerlerde Wi-Fi Bul aracını etkinleştirirseniz, Facebook’un Konum Geçmişi özelliği aktif hale gelecek ve geçmiş konumlar oluşturulacaktır. Dilerseniz geçmiş konumları silebilirsiniz. Fakat yabancı bir ülkede çaresizce Wi-Fi ararken kaybolursanız geçmiş konumunuzu görmek sizin için iyi olacaktır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu