Sosyal Medya

Facebook’tan Yeni Bir Hamle: WhatsApp Reklamları

WhatsApp para kazanmaya hazırlanıyor ve Facebook Messenger ile aynı hareketi izliyor. İşletmelerin “WhatsApp mesajı gönder” eylem çağrısı ile reklam satın almalarını sağlayan kod Facebook’un reklam yöneticisine entegre edildi.

WhatsApp sözcüsü, bir Facebook reklamından WhatsApp’da bir işletme ile sohbet etmeye başlamak için yeni bir yöntem test ettiklerini açıkladı. Bu, insanların önem verdikleri işletmelerle WhatsApp üzerinden bağlantı kurmalarını kolaylaştırıyor. Şu an için WhatsApp kendi uygulamasında reklam satmıyor, ancak WhatsApp’taki bir işletme ile doğrudan görüşme başlatan Facebook reklamlarında WhatsApp sohbet düğmesini test ediyor.

Ayrıca bir yurt dışı kaynağında yer alan habere göre Facebook’un yazılımında keşfedilen kod bu ihtimalin kanıtı niteliğinde. Bu da gösteriyor ki Facebook, Messenger için uyguladığı reklam biçimini WhatsApp üzerinde de uygulamaya devam edecek.

WhatsApp yetkililerinin yaptığı son açıklamaya göre kullanıcılar sponsorlu mesaj almayacaklar. Ayrıca yetkililer, işletmelerin konuşmayı başlatarak mesajlaşmayı kabul eden WhatsApp kullanıcılarıyla iletişime geçebileceklerini söylüyor. Bu, şirketlerin zaten sohbet ettikleri kişilerle yeniden bağlantı kurmak için para ödeyebileceği Facebook Messenger destekli mesajların çalışmasıyla aynıdır.

Bu nedenle bir işletme, kullanıcıların firmaları ile konuşmalar başlatmasını sağlamak için test edilen Facebook reklamları özelliğini kullanabilir ve daha sonra, sponsorlu mesajlarla potansiyel olarak onlarla iletişim kurabilir. Örneğin bir E-Ticaret firması, WhatsApp’taki stil danışmanlık servisiyle konuşmaya başlayan Facebook reklamlarını satın alabilir ve daha sonra, yeni giyim modelleri için promosyonlarla bu müşteriye ileti gönderebilir. Yani işletmeler şu anda yalnızca daha önce iletişime geçtikleri kişilerle bağlantı kurabilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu