Dijital Pazarlama

Instagram’da Sponsorlu İçerik

Günümüzde en hızlı büyüyen sosyal medya kanallarından bir tanesi de Instagram. Özellikle genç internet kullanıcılarını hedefleyen şirketler için güzel bir reklam mecrası olmaya aday.

Instagram Sponsorlu İçerik ÖrneğiABD’de 18-29 yaş arası gençlerin %53’ünün Instagram hesabı olduğu göz önüne alınırsa pazarlamacılar için çok büyük fırsatlar taşıyor.

Henüz Türkiye’de ve pek çok ülkede başlamasa da son bir buçuk yıldır, belirli reklam verenler ile denemeler yapılıyor. Şirketin yaptığı ölçümlemelere göre, Instagram reklamlarının geri dönüşleri diğer sosyal medya kanallarından tam 3 kat fazla. Şimdilik satın alma ya da benzeri bir teklif sunmayan Instagram reklamları sadece marka bilinirliği yaratmayı hedefliyor. Reklam yatırımlarının geri dönüşünü (ROI) hesaplama imkanı da vermiyor. Ancak bir ay kadar önce, satın alma ve üye olma gibi yeni reklam tekliflerinin sunulacağı şirket tarafından açıklanmıştı.

Instagram-logo-005

Hedefleme Nasıl Olacak?

Instagram, kullanıcılarından sadece cinsiyet bilgisi istiyor. Peki reklam verenler yaş, lokasyon, ilgi alanları gibi hedefleme seçeneklerini nasıl kullanacaklar? İşte burada devreye Instagram’ın sahibi Facebook giriyor. Instagram reklamlar hedeflemesinde Facebook’un sahip olduğu demografi ve ilgi alanları gibi bilgilere erişebiliyor.

Instagram Reklamlarında Nasıl Ödeme Yapılacak?

Açıklamaya göre sponsorlu gönderilerin ödemesini gerçekleştirmek için bir ödeme API’si yapılacak. Büyük ihtimalle, Facebook’un reklam verme, ölçümleme ve ödeme kolaylığı sağlayan reklam paneli arayüzü kullanılacak.

Şu An Instagram Reklamları Aktif Mi?

Maalesef Instgram reklamları şimdilik sadece sınırlı sayıda Facebook reklam ortağı için açık. Bu firmalar da büyük bütçelerle reklam veren ve yüksek etkileşim sağlayan firmalar. Eğer bunlardan biri değilseniz, bir süre daha beklemeniz gerekiyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu