Dijital Pazarlama

Google AdWords’te PPC Pazarlamacılar İçin 2 Büyük Değişiklik

Google; AdWords ve Google Görüntülü Reklam Ağı’nda değişiklikler yaptığını açıkladı. Google AdWords’te PPC pazarlamacılar için 2 büyük değişiklik yapan Google’ın yaptığın değişikliklere aşağıdaki başlıktan erişebilirsiniz.

Google AdWords’te Yapılan Değişiklikler

Reklam Sıralaması

Mayıs ayında açıklanan reklam sıralaması eşik değişikliği çift yönlüdür. Reklam sıralaması aslında metin reklamınızın yerleşimini belirler. Daha yüksek bir reklam sıralaması, istediğiniz konuma gelme olasılığınızın daha yüksek olduğunu gösterir. Reklam sıralaması birçok kriter göz önüne alınarak hesaplanır. Bunlar arasında; beklenen tıklama oranı, açılış sayfası deneyimi, maksimum tıklama başına maliyet teklifi ve alaka düzeyi bulunur.

Uygunluk, reklam sıralamasını belirlemede daha önemli bir rol oynayacaktır. Temel arama terimleri aynı kalırken, sorgular bağlamdan dolayı farklılık gösterebilir. Örneğin; bir ürün adından bahseden yeni bir haber, bir ürün incelemesinden çok bir soruyla ilgili olabilir. Daha da önemlisi sorgu anlamına bağlı olarak, PPC teklifleri reklam sıralaması için çok daha ağırlıklı olabilir. Bu, alakalı sorgular için daha yüksek tekliflerin reklam sıralamanızı doğrudan artıracağı anlamına gelir.

Geliştirilmiş TBM

AdWords ayrıca, kitle ve konum boyutlarındaki % 30’luk artırılmış tıklama başına maliyet (TBM) sınırını kaldırıyor. Şu anda cihaz boyutları hesaba katılmıyor, bu nedenle bir mobil teklif ayarlaması eklemeyi planlamalısınız. Google’ın resmi çizgisi, bu değişikliğin, daha fazla kalite dönüşümünü sağlamanıza yardımcı olacağı ve teklifleriniz sınırlandırıldığından onları kaybetme riskiniz olmadığını göstermektedir. Ancak geliştirilmiş TBM’nin kaldırılmasıyla birlikte, genel harcamanın daha yüksek olmasına sebep olabilirsiniz. Eğer geliştirilmiş TBM’yi kullanıyorsanız, bu tür PPC kampanyalarını yakından takip etmelisiniz.

Reklam sıra eşikleri ve geliştirilmiş TBM noktasında yapılan bu değişiklikler, harcama potansiyelinizi artırır. Ayrıca daha büyük bütçeli reklamverenler rekabeti artırabilirler.

Ürün Listeleme Reklamları (ÜLR) ve Google Görüntülü Reklam Ağı’nda Yapılan Değişiklikler

Google, PPC reklamverenleri için Perakende Alışveriş Programını beta sürümünden alıyor. Test, Google Görüntülü Reklam Ağı’nda  görünmesi için Ürün Listeleme Reklamlarını sıraya koydu. Ancak, bu sadece moda ve ev dekor web sitelerinde gösterildi. Bu ilk uygulayıcılar reklamlarının yaz başından sonuna kadar konuşlandırılacağını görecekler.

Bu sınırlı, seçmeli test programı ile Google, göstermek için daha fazla reklam bastırıyor. Ve şirket Marketing Next’te arama ve görüntülü reklam ağı (GDN) reklamları için daha hızlı AMP sayfası yükleme hızlarını açıkladı. GDN reklamları normalden beş saniye daha hızlı yüklüyor.

Chrome, Reklam Filtreleme İşlemine Geçiyor

Google yakında kullanılmaya başlanacak olan Chrome sürümüne yerleşik olarak gelecek reklam engelleyicisini duyurdu. Bu özellik, “web’de can sıkıcı, müdahaleci reklamlar”ı kaldıracaktır.

Adil olmak gerekirse Google’ın şikayetleri gerekçeli görünmektedir. Pop-up ve çevrimiçi zamanlanmış prestijli reklamların can sıkıcı hiçbir sıkıntısı yoktur. Ayrıca, sayfa yükleme hızlarından ve genel kullanıcı deneyiminden büyük ölçüde etkilenirler. Ayrıca, şirket, DoubleClick aracılığıyla, reklamlarınızın “rahatsız edici” olmamasına ve Chrome’un yeni sürümü tarafından filtrelenmeyeceğine dair eksiksiz bir rehber yayımladı. Hangi reklamlar ceza almadan geçebilirler? DoubleClick’e göre, mobil cihazlar için “ekranın üst veya altına yapışan küçük reklamlar” ve masaüstü için devralmalar. Muhtemelen, GDN standartları reklam filtresinin yönergelerine uygundur.

Peki Google neden bu yönde ilerliyor?

Unutmayalım ki Google bir şirkettir. İşletmesini büyütmek isteyen bir şirket olmak, paranın basitçe takip edilmesidir. Reklam Sıralaması eşiği ve Geliştirilmiş TBM değişiklikleri gibi AdWords’ten daha fazla para kazanma değişikliğinin bazıları, Google’ın PPC kampanyalarından AdWords gelirini aşamalı olarak artırabilmesinin bir yoludur.

Tıklama Başına Ödemeden Görüntülü Reklam Ağına Ulaşmak İçin İpuçları

Tıklama başına ödeme (PPC)’ye odaklanmış bir reklamverenseniz ancak görüntülü reklam ağını kullanmak istiyorsanız aşağıdaki ipuçlarını göz ardı etmemelisiniz.

  1. Neyin işe yaradığına odaklanın, ancak test etmekten korkmayın.
  2. Düşük dönüşüm oranına sahip, harcama hızındaki hızlı artışlardan haberdar olun.
  3. Müşterileriniz için uygun iletileri kullanın.
  4. Yeniden pazarlama için Google Görüntülü Reklam Ağı’nı kullanın.
  5. Chrome’un yaklaşmakta olan reklam filtresi kurallarına dikkat edin.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu