Sosyal Medya

Instagram’a “yorumlara kapat” özelliği eklendi

Instagram’da bir çok kişi uzun zamandır yorumlardaki trollerden ve spamlardan şikayetçi durumdaydı. Özellikle takipçisi fazla olan kişiler bir süre online olmadıklarında kötü sürprizlerle karşılaşabiliyordu.

Geçtiğimiz temmuz ayında yorumlardaki moderasyon sistemini geliştireceğini açıklayan instagram, bugün gördüğümüz kadarıyla “yorumlara kapat” özelliği ile moderasyon alanındaki ilk büyük adımını atmış durumda. (Her hesapta görünmüyor olabilir, yavaş yavaş herkese açılacaktır.)

Fotoğraf yüklerken veya yükledikten sonra yorumlara kapatma imkanınız bulunuyor. Dilerseniz fotoğraf eklerken aşağıdaki görselde bulunan alandan direkt olarak içeriği yorumlara kapatabilirsiniz.

Dilerseniz de paylaştığınız yeni veya eski bir içeriği düzenleme için “…” ikonuna tıklayarak yorumlara kapatabilirsiniz. Paylaşılan fotoğraflarda bunu yapabiliyor olmak, belirli saatlerde açıp kapatma gibi alternatif kullanımlar doğurabilir. Instagram kampanyalarında da fayda sağlayabilir.

İçeriği yoruma kapattığınız zaman dışarıdan bakan birisi bu içeriğe yorum yazmak için “yorum ikonunu” göremiyor ve yorum yapamıyor.

Instagram’da bu özellikle beraber bir çok fenomen için yorum moderasyonu daha kolay hale gelecek diyebiliriz.

Bu özellik ilk önce onaylanmış hesaplarda kullanılmaya başlanmıştı. Cem Yılmaz’ın instagram hesabında da bazı fotoğrafları için bu özelliği kullandığını görüyoruz.

Kaynak: Sosyalmedya.com

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu