Sosyal Medya

Facebook, “Workplace” Sosyal Ağını Kullanıma Açtı

İki yıldan fazla bir zamandır Facebook‘un kuruluşlar için yeni bir uygulama sürümü üzerinde çalıştığı biliniyor. “Workplace” ismi verilen bu uygulama artık beta aşamasında değil ve herkese açık.

Bu uygulama, şirketlerin kurum içi ağlarını düzene sokmak ve iç haberleşmeleri için birden çok servise güvenme gereksinimlerini azaltıyor. Facebook 1 yıldan fazla bir süredir, 1000’den fazla işyerinde bu uygulamayı test etti ve erişime sahip olanların geri bildirimleri sayesinde hizmetin erken piyasaya sürülmesi gerektiğini düşündü.

Workplace, Facebook’un sosyal ağına oldukça benziyor. Tek fark; Workplace’de göreceğiniz tüm güncellemeler, bilgi ve mesajlar şirketinizin için. Ayrıca, garaj temelli yeni girişimlerden çokuluslu şirketlere kadar her ölçekteki takımlar için uygundur.

Workplace’de, sosyal ağda olduğu gibi; gruplar oluşturabilir, güncelleme yayınlayabilir, kişileri etiketleyebilir, dosyaları paylaşabilir ve aynı anda birden fazla kullanıcıyla sohbet edebilirsiniz.

Ayrıca iş arkadaşlarınızla görüşebilmeniz için Messenger gibi Work Chat özelliği de sunuyor. Birebir video görüşmeleri ve sesli grup görüşmelerinin yanı sıra, toplantılar ve sunumlar için Facebook Live video yayınlarını yürütme seçeneği bulunmaktadır. Ayrıca Workplace, analitik gösterge tabloları, tekli oturum açma desteği ve kullanıcıların uygulamaya güvenli bir şekilde erişebilmelerini sağlamak için kimlik sağlayıcılarıyla çalışma olanağı gibi kurumsal dostu özellikleri de sunuyor. Yakında, çeşitli kuruluşlardan çalışanların, paylaşılan projelerde kolayca işbirliği yapabilmesi için “Çoklu Şirket Grupları”nın oluşturulmasına da izin verilecek. Ancak Workplace, CRM ve proje yönetimi gibi araçları henüz entegre edemiyor.

Uygulama, ilk 1000 kullanıcı için, bir kullanıcı başına ayda 3 Amerikan Doları. 10,000 kişiye kadar olan kuruluşlar için 2 Dolar ve 10,000’den fazla kullanıcılar için ise 1 Dolar. Kar amacı gütmeyenler ve eğitim kurumları için ücretsiz olan bu uygulamayı ücretsiz olarak 3 ay kullanabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu