instagram hesabı nasıl silinir

Aylık 400 milyon aktif kullanıcı sayısıyla, fotoğraf ve video paylaşmaya yarayan sosyal medya platformu Instagram’dır. Instagram, sosyal ağlarda fotoğraf paylaşmayı seven internet kullanıcılarının kullandığı en popüler platform. 2010 yılından bu yana kullanılan Instagram, 2012 yılında Facebook tarafından satın alındı. Son zamanlarda git gide artış gösteren kullanıcı sayısıyla firmalar için de önemli bir pazarlama stratejilerinden biri haline geldi. Instagram üzerinden paylaşılan fotoğraf veya videolardan sizi rahatsız edenler olursa şikayet etme hakkına sahipsiniz. Böyle bir durumda hem o gönderiyi hem de benzer gönderileri tekrar görmezsiniz. Bunların yanı sıra kendi hesabınızı da silerek Instagram kullanmamayı tercih edebilirsiniz. Peki Instagram hesap silme işlemi nasıl yapılır? Bu sorunun cevabına aşağıdaki başlığı inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Instagram Hesap Nasıl Silinir?

Instagram mobil web tarayıcısını ya da web tarayıcısını kullanarak Instagram hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz. Kalıcı olarak silme işlemini yaptıktan sonra tekrar Instagram’a dönmek istediğinizde kullanıcı adınız veya şifrenizle geri dönüş yapamazsınız. Ayrıca tüm verileriniz de hesabınızla birlikte silinecektir. Yeniden Instagram kullanmak istediğinizde sıfırdan bir hesap oluşturmanız gerekir. Instagram hesap silme işlemi için yapmanız gerekenleri sırasıyla maddeler halinde anlatacağız. Instagram hesap nasıl silinir sorusunun yanıtı için yapmanız gerekenler;

  1. Öncelikle Instagram’a kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmalısınız.
  2. Ardından ekranın sağ üst kısmında bulunan görsele tıklayarak profilinize giriş yapınız.
  3. Ardından “Profili Düzenle” sekmesine tıklayınız.
  4. Karşınıza gelecek ekranın en alt kısmında yer alan “Gizlilik” sekmesine tıklayınız.
  5. Ardından gelecek sayfada “Hesabınızı Yönetme” butonunu göreceksiniz.
  6. Bu butona da tıklayınca “Hesabınızı Silme” seçeneğine tıklayınız.
  7. Buraya tıkladığınızda “Hesabını Sil” sayfasına yönlendirileceksiniz.
  8. Bu sayfadan neden hesabınızı sildiğinizi belirtiniz.
  9. Ardından Instagram şifrenizi giriniz ve “Hesabımı Kalıcı Olarak Sil” butonuna tıklayınız.

Tüm bu işlemlerin ardından hesabınızı tamamıyla silmiş olacaksınız. Hesabımı Kalıcı Olarak Sil” butonuna tıkladıktan sonra fotoğraflarınız, videolarınız, yorumlarınız, beğenileriniz, takipçileriniz ve diğer tüm bilgiler kalıcı olarak kaldırılacak ve tekrar kurtarılması mümkün olmayacak.  İleride tekrar dönmek istediğinizde kullandığınız kullanıcı adıyla Instagram’a kayıt olamayacaksınız.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu girin!
Lütfen adınızı buraya girin