Sosyal Medya

Instagram Hikayelerine Portre Modu Özelliği Geldi!

Geçtiğimiz Mart ayında bir kullanıcı tarafından Instagram’ın Android Uygulama Paketi’nde (APK) hikayeler kamerasına bir portre çekim tuşu gizlendiği fark edilmişti. Uygulamanın bu özelliği ne zaman yayınlayacağı merakla bekleniyordu. iPhone 7 Plus ile tanıştığımız söz konusu portre özelliği, bugün Instagram tarafından hikayeler kamerasıyla kullanıcılara sunulmaya başlandı.

Instagram’ın daha önceki güncellemeler ile hikayelere getirdiği Superzoom, Boomerang özelliklerinin yanına, bugün Focus’da eklendi. Instagram kamerasının Focus özelliği kullanılarak portre çekimler yapılabiliyor. Kullanıcıya telefon kamerasından bağımsız olarak portre modunda çekim yapma özgürlüğü sunan Focus özelliği, kadraja giren yüze odaklanarak arka planı hafifçe bulanıklaştırıyor ve kişiyi ön plana çıkartıyor. Diğer tüm hikayeler kamera formatlarında olduğu gibi, Focus modu ile çekilen fotoğraflara da filtre, çıkartma ve yazı eklenebiliyor. Henüz tüm telefonlara gelmeyen bu özelliğin birkaç gün içinde tüm İOS ve Android kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Güncelleme ile Focus modunun yanı sıra hikayelere kişi etiketlemesi de yapılabiliyor. Birçok sosyal medya kanalında kullanılan @mention özelliği Instagram hikayeler de kullanılamıyordu. Kullanıcılar artık hikayeler formatında fotoğraf veya video çektikten sonra çıkartmalar arasından @bahset çıkartmasını seçerek hikayelerinde başka bir hesabı kolaylıkla etiketleyebiliyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu