Sosyal Medya

Instagram Şifremi Unuttum, Ne Yapmalıyım?

Instagram, akıllı cihazlardan ve web sitesinden fotoğraf ve video paylaşımı için tasarlanmış bir sosyal ağ uygulamasıdır. Facebook ya da Twitter’da olduğu gibi, Instagram hesabı açan her kullanıcı profil ve haber akışına sahiptir. Instagram’da bir fotoğraf veya video yayınladığınızda, profilinizde görüntülenecektir. Sizi takip eden diğer kullanıcılar gönderilerinizi kendi özet akışlarında görecek. Aynı şekilde, takip etmeyi seçtiğiniz diğer kullanıcıların gönderilerini de siz görebileceksiniz.

Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Instagram’da da, diğer kullanıcılarla etkileşim kurabiliyor, gönderilerine yorum yapabiliyor ve beğenebilir, kişileri etiketleyebiliyor ve direkt mesaj atabiliyorsunuz. Hatta yeni gelen özellikle Instagram’daki fotoğrafları kaydetme şansına sahipsiniz. Bunların yanında Instagram hikayeleri yayınlayabilir ve yayınlanan hikayeleri görüntüleyebiliyorsunuz. Sadece 24 saat için geçerli olan bu özelliği kullanabilmek için anasayfada yer alan profil resminizin üzerine dokunun.

Tüm bu özellikleri kullanabilmek için Instagram hesap açma işlemini gerçekleştirmiş olmanız gerekmektedir. Eğer hesabımı açtım ancak Instagram şifremi unuttum, ne yapmalıyım diyorsanız aşağıdaki başlığı takip etmelisiniz.

Instagram Şifre Yenileme Nasıl Yapılır?

Instagram şifresini unutan kullanıcılar Instagram web sitesi üzerinden şifrelerini değiştirmek istiyorlarsa aşağıda verdiğimiz linke tıklayarak doğrudan sayfaya erişim sağlayabilirler.

  1. Aşağıda verdiğimiz linke tıkladıktan sonra karşınıza gelecek ekranda “Giriş Yap” sekmesini göreceksiniz. Bu sekmeye tıklayınız.
  2. Ardından şifre kutucuğunun olduğu alanda “Unuttun Mu” yazısının üzerine tıklayınız.
  3. Tıkladıktan sonra gelecek ekranda “E-Posta veya Kullanıcı Adı”nı giriniz.
  4. Recaptcha alanında gördüğünüz harfleri yazınız ve “Şifreyi Yenile” butonuna tıklayınız.
  5. Mail adresinize bir mail gönderilecektir, bu nedenle mail kutunuzu kontrol etmelisiniz.
  6. Mail adresinize gönderilen “Reset Password” bağlantısına tıklayınız.
  7. Daha sonra “New Password” ve “New Password Confirmation” alanlarına yeni şifrenizi giriniz.
  8. “Şifreyi Yenile” butonuna tıkladıktan sonra direkt olarak anasayfaya yönlendirileceksiniz.

Instagram şifremi unuttum diyen kullanıcılar Instagram şifre yenileme işlemini sadece web sitesi üzerinden gerçekleştirebilirler. Ancak şifrenizi unutmadığınız halde değiştirmek istiyorsanız mobil uygulamayı da kullanabilirsiniz. Mobil uygulamadan şifre yenilemek için;

  1. Öncelikle profilinize geliniz ve “Dişli” sekmesine tıklayınız.
  2. Burada “Şifreyi Değiştir” seçeneğini göreceksiniz.
  3. İlk önce mevcut şifrenizi, ardından yeni şifre ve yeni şifre (tekrar) bölümlerini girerek, sağ üst köşede bulunan “Bitti” yazısına tıklayınız.

Böylelikle şifre değişikliğini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Instagram Şifre Yenileme İçin TIKLAYINIZ!

İlgili Makaleler

16 Yorum

  1. Teşekkürler! Şifreni yenileme bağlantısı için lütfen +90 *** *** ** 42 kontrol et.
    Diye bi yazı çıkıyo. Bu numara ne anlamadım

    1. Merhaba, Instagram hesabına tanımladığınız telefon numarasıdır.

  2. Facebook’la bağlanıyorum instegram şifremi unuttum nasıl alacam yeni şifre lütfen yardımcı olun ?

  3. O yüzden şifreyi yenileyeye tıklayamadım yardımcı olur musunuz

  4. ben bilgisayar dan gırıyorum ve dediklerinizi yapıyorum sonrada sen robotmusun dıye ben hayır dıyorum sonra kullanıcı adımı gırıyorum sonrada e postamın basıyla sonu cıkıyo ama ben yıne gıremıyorum

  5. Ben ne şifremi ne de maili görebiliyorum lütfen bana ait resimlerim var benn kaldırmak istiyorum bana bu konuda yardım edin gerekirse hesap dursun ama sadece resimleri silim ne yapabilirim?

  6. instegram hesabima erişemiyorum facebokla baglantısı yok diyor .onceden numara ile sms atılıyodu şimdi atamıyorum yardımcı olurmusunuz

  7. Ben linke tıkladığımda instagram hesabıma giriyor fakat şifremi sıfırlayamıyorym yardımcı olur musunuz?

  8. hesabima giriyorum ama şifremi unutum lütfen yardımcı olun

Başa dön tuşu