Sosyal Medya

WhatsApp Üç Yeni Özellikle Geliyor!

WhatsApp üç yeni özellikle geliyor. iOS için gelecek olan güncelleme; fotoğraf filtreleri, sohbetlerdeki otomatik albümler ve mesajlara hızlı cevap gönderme özelliği sunacak. Android için ne zaman geleceğine dair net bir açıklama yapılmadı. WhatsApp‘e gelen yeni özellikleri sırasıyla açıklamamız gerekirse;

Görsel Filtreler

Adından da anlaşılacağı gibi, özellik, uygulama içinde gönderdiğiniz resimlere, videolara ve GIF’lere bir grup görsel filtre uygulamanızı sağlar. Şirket ilk önce beş farklı filtreyle bu özelliği kullanıma açacak. Bu filtreler; zayıf aydınlatmayı düzeltmek de dahil olmak üzere pek çok şeyi yapacaktır. Basitçe bir resim veya video çekin ve daha sonra pop, siyah beyaz, serin, krom ve filmden herhangi bir filtreyi uygulayın.

Albüm

İkincisi, albümler özelliğidir. Artık birine dört ya da daha fazla fotoğraf, video gönderebilir ve WhatsApp’ın bunları otomatik olarak tek bir albümde grup haline getirmesini bekleyebilirsiniz. Bu, diğer kullanıcılara gönderdiğiniz medyaya daha fazla bağlılık sağlayacaktır. Bu arada, alıcı taraftaki kullanıcılar albümü tıklayıp resimlere kolayca geçebilir.

Yanıt Kısayolları

Listedeki son özellik, yanıt kısayollarıdır. Bu, kullanıcıların belirli bir iletiyi hızlıca kaydırarak yanıtlamasını sağlayacaktır. Bir iletiyi hızlıca kaydırırsanız, yanıtınızı yazabilmeniz için sohbet penceresinin en altına gideceksiniz. Bu özellik, grup sohbetleri için yararlı olabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu