Sosyal Medya

Instagram “Repost” Özelliğini Test Etmeye Başladı

Instagram bünyesine yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Bugüne kadar herhangi bir paylaşım tuşu bulunmayan platformda kullanıcılar, Repost vb. üçüncü parti uygulamaları kullanarak başkalarının paylaşımlarını kullanabiliyordu. Şimdi ise test edilmekte olan paylaşım tuşu özelliği ile, başkalarının gönderilerini Hikayenizde paylaşabileceksiniz.

Zachary Shakked tarafından Twitter‘da paylaşılan ekran görüntülerinden sonra bu özelliği test ettiğini doğrulayan Instagram şu açıklamalarda bulundu; “Biz her zaman arkadaşlarınızla herhangi bir anı Instagram’da paylaşmayı kolaylaştırmanın yeni yollarını test ediyoruz.”

https://twitter.com/zacharyshakked/status/961267729260048384

Şu an için küçük bir kullanıcı kitlesi üzerinde test edilen bu özellik yakında tüm hesapların kullanımına açılabilir. Hesapları herkese açık olan kullanıcılar isterlerse bu özelliği Ayarlar’dan pasif hale getirebilirler. Eğer Instagram’ı kullanırken henüz böyle bir özelliğe rastlamadıysanız da ayarlarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyiniz.

Hala bu özelliği kullanamıyorsanız ekran görüntüsü almak sizin için alternatif olmaya devam edecektir. Kullanıcılar arasında çok yaygın olan ekran görüntüsü alma özelliği Instagram’ın bu özelliği test etmesine yol açmış dahi olabilir. Sonuçta söylentiler arasında geçmişteki gönderileri anasayfanızda paylaşmanızı sağlayan Regram özelliğini test ettiği de var. Instagram’ın yeni özelliğinin nasıl kullanılacağını anlatan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Instagram, reklam tarafında kullanılmaya başlanan Carousel ve Koleksiyon reklam modelleri ve GIF çıkartmalar, yazı modu gibi yeni özellikleri ile Facebook‘a benzemeye devam ediyor. Paylaşma tuşu özelliği, yazı modundaki gibi fotoğraf ve video paylaşmayı sevmeyen kullanıcılara yönelik bir artı sağlayabilir ancak Instagram’ı Facebook’a dönüştürebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu