Sosyal Medya

Instagram Tekrar GIF Desteği Vermeye Başladı

Instagram, Mart ayının başlarında GIPHY içerisinde ırkçı materyaller bulunması gerekçesiyle tüm GIF altyapısını kapatma kararı almıştı. Karara sebebiyet veren olay ise  bir kullanıcının “crime” yani “suç” yazdığı zaman siyahi kişilerin aşağılandığı bir GIF’e ulaşmasıydı. Bahsi geçen ırkçı GIF ilk olarak 8 Mart’ta İngiltere’de keşfedilmiş, kullanıcılar tarafından Twitter’da büyük tepki görmüştü. Tam 30 dakika içinde Instagram GIF desteğini geri çekmişti.

Instagram Tekrar GIF Desteği Vermeye Başladı

GIPHY’nin yeterince önlem aldığından emin olduklarını belirten Instagram,  şirketin uyguladığı yeni moderasyon yöntemlerinin yeterli olduğunu ve sevilen özelliğin kademeli olarak kullanıcılarına yeniden sunulmaya başlandığını duyurdu.

Aynı dönemde Snapchat de GIF desteğini çekmişti. Yaşanan olayın ardından ‘’Bunun bir daha asla gerçekleşmeyeceğinden emin olana kadar GIPHY’yi uygulamamızdan kaldırdık’’ şeklinde açıklama yapan Snapchat henüz bir adım atmadı ancak GIPHY’nin verdiği sözlerin ardından yeniden GIF desteğini sağlaması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu