Sosyal Medya

Facebook, 150 Yeni Ülkede Messenger Lite’ı Başlattı

Büyük bir hızlanma döneminde olan Facebook, 150 yeni ülkede Messenger Lite hizmetini başlattığını açıkladı. Şirket, geçen Ekim ayında, beş ülkede pilot bir çalışma başlatmıştı. Şimdi de Messenger Lite uygulamasını 150 yeni ülkeye sunuyor. Bu ülkelerin arasında, Facebook’un rakiplerinin birçoğu tarafından görmezden gelinen ülkeler yer alıyor.

Messenger Lite; mesajlaşma, fotoğraf ve bağlantı paylaşımı ve çıkartmalar gibi özellikleri kullanmanıza olanak sağlayan bir Facebook ürünüdür. Uygulama hepsini kapsar ve bu ürün bizim ihtiyaçlarımızı karşılamak içindir. Facebook, özellikle internet bağlantısına sahip olmayan ülkelerdeki kullanıcıların, Messenger ve dolayısıyla Messenger Lite aracılığıyla arkadaşları ve aileleri ile bağlantıda kalabilmelerini istiyor.

Haberi duyuran Facebook’un Messenger David Marcus başkanı şunları söyledi: “Akıllı telefonunun yaşı ne olursa olsun herkesin Messenger ile mükemmel bir deneyim kazanabileceğinden emin olmak bizim için çok önemlidir. Bu nedenle bugün Messenger Lite‘ı Almanya, Kolombiya, İtalya, Vietnam, Cezayir, Fas, Nijerya, Peru, Türkiye, Japonya, Tayvan ve Hollanda olmak üzere 150 farklı ülkede kullanıma sunuyoruz.”

Uygulama aynı zamanda Messenger Day ve kamera efektleri gibi özelliklerden yoksun, ancak Facebook, bu uygulamayı, özellikle harika internet bağlantısına sahip olmayan ülkeler için getiriyor ve bu özellikler bu gibi durumlarda düzgün şekilde çalışmıyor.

Messenger Lite oldukça küçük bir uygulamadır ve hızlı bir şekilde indirebilirsiniz. Veri kullanımı oldukça düşük olduğundan 2G bağlantıları ile de kullanılabilir. Arkadaşlarınıza mesaj gönderebilirsiniz ve internetin olmaması durumunda mesaj tekrar geldiğinde iletilir. Uygulamanın başlatıldığı ülkeler listesi şöyle;

Yeni uygulama, Facebook’un, SMS gibi şeylere ağırlıklı olarak güvenen kullanıcılara erişmesine izin verebilir. Messenger Lite, veri bağlantısı zirvede değilken bile, iletişim kurulmasını sağlar. Ayrıca, Snapchat gibi potansiyel kitlenin çok sınırlı bir bölümüne catering hizmeti veren hizmetler, Facebook’a önemli bir avantaj sağlayabilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu