Web Tasarım ve Yazılım

Google’ın Yediklerimizde Gözü Var

Biz dahil sosyal medya kullanıcılarının pek çoğu, akıllı telefonların da yaygınlaşmasıyla, gittikleri mekanlarda şık yemek ve içecek fotoğrafları paylaşmayı seviyor. Her ne kadar abartılınca rahatsız edici olabilse de aslında yeni yerler keşfetmek isteyen kişiler için bu fotoğraflar bir rehber görevi görebilir.

Google da böyle düşünmüş olacak ki haritalara yemek fotoğrafları ekleme denemeleri yapmaya başlamış. Tabii ki şu an deneme aşamasında ve sadece sınırlı sayıda kullanıcıya açık bir özellik. Kullanıcılar bir restoranda ya da bir barda yemek fotoğrafı çektiğinde Google bunu tanıyor ve bir pop-up pencere açarak bu fotoğrafı haritalara yüklemek isteyip istemediğini soruyor. Bu sınırlı sayıda kullanıcıların arasında olmak için Google’da daha önce bol bol görüş bildirmiş olmak, Google Harita geçmişinin açık olması gibi şartlar var. Google bu özellik ile insanların restoran, bar ve kafeler hakkında görüşlerini bildirmelerini, diğer kullanıcıların da Google Haritalar üzerinden mekanlar hakkında fikir edinmesini amaçlıyor.

Android Google Haritalar uygulamasından alınan ilk ekran görüntülerini de aşağıda görebilirsiniz:

Google-maps-food-review-1

Bu hamleyle Google, Foursquare ya da Yelp gibi hizmetlere rakip olur mu bilinmez ama uygulamanın tüm kullanıcılara açılmasına daha epey bir zaman var gibi duruyor. Bakalım bu deneme Google’ın başarı hanesine mi yazılacak yoksa doğmadan ölen projelerden biri mi olacak? Siz ne dersiniz?

Ayrıca google haritalar hakkında daha ayrıntılı bilgi için mapsgen.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu