Web Tasarım ve Yazılım

Web Sitesi Tasarım Aşamaları

Günümüzde oldukça hızlı bir biçimde ilerleme sağlayan internet sektörünün en önemli gerekliliği web sitesidir. Artık internet üzerinden yapılabilen tüm işlemler web siteleri sayesinde yapılmaktadır. Yapılan bazı işlemlere örnek olarak online bankacılık işlemlerini ve online alışveriş işlemlerini gösterebiliriz. Bu sebeple, siz de bir web sitesi tasarlamak veya tasarlanmasını istiyorsunuz ancak nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız web sitesi tasarım aşamalarının neler olduğunu anlatalım.

Web Sitesi Tasarım Aşamaları Nelerdir?

Web sitesi tasarım aşamaları pek çok farklı kategoride incelenir.

  1. İlk aşama web sitesinden beklentinizin ne olduğunu belirlemeniz yönündedir. Eğer bir kurum için web tasarımı yapacaksınız; o kurumun iş sektörüne sunduğu hizmet nedir net olarak belirlemelisiniz. Ardından kurumun hedeflediklerini göz önünde bulundurmalısınız. Kurumun ulaşmak istediği hedef kitlenin kimler olduğunu belirlemelisiniz. Web sitesinin içinde bulunmasını istediğiniz ürün, hizmet vb. kategorilerinin neler olacağını listelemelisiniz. Yine web sitesi tasarım aşamalarının bu aşamasında belirlenmesi gereken konulardan biri de web sitesinin kod yapısının ne olacağı yönündedir. İnternet sitesinin beklentileri ve gereksinimleri belirlendikten sonra bunlara uygun kod yapısı da belirlenmelidir. Çünkü her kod yapısının farklı özellikleri olduğu gibi avantajları ve dezavantajları da bulunmaktadır. Eğer sitenizin sizi tatmin etmesini istiyorsanız; PHP, HTML, Flash kod yapılarından en uygun olanı seçmelisiniz.
  2. Web sitesi tasarım aşamalarından ikincisi tasarım sürecidir. Kurumsal bir kimlik yaratmak istiyorsanız buna uygun bir biçimde, kurumsal bütünlüğü sağlayan bir tasarım çalışması gerçekleştirilmelidir. Eğer kurumsal bütünlük sağlama gibi bir amacınız yoksa kişiye ve kuruma özel tasarım yapılabileceği gibi, isteğe göre hazır şablonlar da kullanılabilir.
  3. Web sitesi tasarım aşamalarının diğer bir aşaması da uygulama aşamasıdır. Bu aşamada sitenizde olacak metinlerin ve görsellerin eklenme işlemi yapılır. Sitenin görsel açısından güçlenmesi ve profesyonel bir görüntü oluşturabilmesi için, metin ve görsel standartlarının yüksek olması gerekir.
  4. Web tasarım aşamalarının bu aşamasında yapılacak olan, kalitenin test edilmesidir. Metin ve görseller eklendikten sonra web sitenizin kod standartlarının uluslararası uygunluğuna bakılır. Eğer bu testlerde herhangi bir hata çıkarsa bu hatalar düzeltilir ve sitenin verimliliğinin artması ve tüm tarayıcılarda sorun olmadan çalışması sağlanır.
  5. Beşinci adım genel optimizasyon adımıdır. Bu adımda arama motorlarındaki verimin artması sağlanır.
  6. Diğer bir aşama olan izleme aşamasında tasarımı yapılan sitelerde oluşan değişiklikler gözlemlenebilir ve gerektiğinde sitenin kod güncellemeleri yapılabilir.

Eğer Profesyonel Web Sitesi Tasarım ajansımızdan ücretli profesyonel siteler yaptırmak istiyorsanız ilgili sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu