İnternet Dünyası

Google’ın Bilinmeyen Servisleri

Her birimiz mobil cihazlarımızda Gmail, YouTube, Chrome ve diğerleri gibi birkaç Google uygulamasını sağladıkları ek kolaylık sebebiyle tercih ediyoruz. Ancak bilmediğimiz ve kesinlikle bir şans vermemiz gereken birkaç uygulama var. Bu içeriğimizde Google’ın bilinmeyen servisleri hakkında bilgi vereceğiz.

Google’ın Bilinmeyen Servisleri Nelerdir?

Google Fit

Google Fit; yürüyüş, koşu, yüzme, spor yapma hatta merdivenleri çıkma gibi aktivitelerinizi izlemenize ve gün boyunca takip etmenize yardımcı oluyor. Bu bilgiler aynı zamanda gerçek zamanlı olarak da izlenebiliyor. Uygulama içi özelliğini kullanarak kendiniz için hedef belirleyebilir ve Google Fit sayesinde bu hedeflerin ne kadar sürede tamamlanacağını görebilirsiniz. Adım sayısına, yakılan kaloriye, mesafeye veya saat temelli hedeflere dayalı olarak hedefler belirleyebilirsiniz. Seçtiğiniz etkinliğe göre, kriket, futbol, basketbol veya spor salonunda eğitim amaçlı özel hedefler de seçebilirsiniz.

Google Keep

Google Keep, aklında olanı kaydetmenize ve hatta hatırlatıcılarla not ayarlamanıza izin verir. Not yazabilir veya sesli kayıt yapabilirsiniz. Fotoğrafa dahi not kaydedebilir, not defterini çizebilir ve notları tek tek bir dizi renkle etiketleyebilirsiniz. Notlarınızı arkadaşlarınız, aileniz veya iş arkadaşlarınızla sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Kısacası; düşüncelerinizi organize etmek, önemli şeyler hatırlatmak ve yapılacaklar listesi oluşturmak amacıyla kullanışlı bir araçtır.

Google My Maps

Haritalarım ile yeni haritalar oluşturabilir ve bunları cihazınıza kaydedebilirsiniz. Haritalarınızda yerleri arayıp kaydedebilir, dünyanın herhangi bir yerindeki farklı yerlere puan ekleyebilir ve özel haritalarınızdaki kayıtlı yerlerden herhangi birinde gezinmek için yol tarifi alabilirsiniz. Kullanılabilir diğer haritaları düzenleme ve bulut ağında kendi haritalarından kaydetme olanağına sahip olursunuz. Ayrıca özel yapılmış haritalarınızı sosyal medya ağları vasıtasıyla arkadaşlarınızla ve ailenizle paylaşabilirsiniz.

Chrome Remote Desktop

Google Uzaktan Masaüstü, Android tabanlı akıllı telefon cihazınızı veya tabletinizi kullanarak masaüstünüze güvenli bir şekilde bağlanmanızı sağlar. Bağlandıktan sonra, dünyanın herhangi bir yerindeki avuçiçi cihazla bilgisayarınızı kontrol edebilirsiniz. Bağlanmak oldukça basittir. Kolaylıkla bağlanmak için uygulamayı açtıktan sonra gereken talimatları uygulayınız.

Google Duo

Duo, açıldıktan sonra direkt video kameraya bağlandığından ve düşük ağ gücü üzerinde dahi çalışabildiğinden, basit arayüzü sayesinde Google’ın en kullanışlı uygulamalarından biridir. Şebeke sinyali çok zayıf olduğunda dahi çağrıyı bırakmıyor, sadece duraklatıyor ve video kalitesini ayarlamak için ağ sinyalini takip ederek videonun kalitesini değiştirmiyor.

Google Trips

İçinde seyahat etme tutkusu olanlar için Google Trips kullanışlı bir uygulamadır. Bu uygulama üzerinden planlamayı yapabilir, uygulamadan edindiğiniz bilgilerle seyahate çıkma kararı alabilir ve kaydettiğiniz bilgileri çevrimdışı olduğunuzda dahi görebilirsiniz.

Google Trips yardımıyla rezervasyon yapabilir, mekanların kontrolünü gerçekleştirebilir, kaydedilen yerlere erişebilir, günlük plan yapabilir, yemek yemek ve arkadaşlarınızla vakit geçireceğiniz yerleri bulabilir, şehri keşfedebilirsiniz. Ayrıca sağlık ihtiyaçlarınıza çözüm bulabilir, acil servisleri, pazar alanlarını, döviz bozdurma yerlerini ve seyahatinizi kolaylaştıracak çok daha fazla yeri Google Trips sayesinde bulabilirsiniz.

 

YouTube Kids

YouTube Kids, çocuklara uygun olmayan video içerikleri engellemek açısından ebeveynler için mükemmel bir uygulamadır. Tavsiyeler çocuğunuzun ilk birkaç aramasına dayanmaktadır, şirket videoları otomatik olarak sansürlememektedir fakat otomatik bir sistem kullanılmıştır. Dolayısıyla, çocuğunuz görmesini istemediğiniz bir videoyla karşılaşabilir fakat her videonun yanında yer alan seçenekler düğmesinden içeriği işaretleme şansına sahipsiniz.

Uygulamayı kullanmaya başlarken çocuğunuzun eğlenebileceğini düşündüğünüz türdeki videoları Okul Öncesi, Okul Çağı ve Tüm Çocuklar kategorilerinden görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca size arama seçeneğini açıp kapatmak için de bir seçenek sunulacak. Eğer bu seçeneği açarsanız çocuğunuzun herhangi bir video bulmasına izin vermiş olursunuz. Kapattığınız durumda çocuğunuz, uygulamanın önerdiği videoları içeren giriş ekranıyla sınırlı kalacaktır.

Google Arts & Culture

Google Sanat ve Kültür uygulaması, mekanları keşfetmenize ve dünyanın geçmişi hakkında bilgi edinmenize imkan tanır. Uygulama, dünyadaki 70 ülkeden 1200 uluslararası müze, galeri ve kurumla işbirliği içinde içeriğin küratörlüğünü yapıyor.

Bu uygulama sayesinde binlerce yıllık sanat ve kültüre ait yüzlerce resim, fotoğraf, el yazması ve video bulabilirsiniz. Ayrıca dünya çapındaki çeşitli müzelerin ve simgelerin sanal turlarına çıkabilirsiniz. Aynı zamanda uygulama, özet bilgiler sunar ve bulunduğunuz yerin çevresinde kültürel etkinlikler ve müzeler bulmanızı sağlar.

 

Google BrailleBack

Google BrailleBack, kör kullanıcıların braille cihazlarını yanında kullanmalarını sağlamak için bir akıllı telefonun veya tabletin erişilebilirliğini artırmak için kullanılır. Bu uygulama, böyle bir erişilebilirlik hizmetine ihtiyaç duyan bir kullanıcı için birleşik bir konuşma ve braille deneyimi sağlayan Google TalkBack uygulamasıyla birlikte çalışır.

Aynı zamanda bu uygulama, cihazınızı Bluetooth ile desteklenen braille ekran cihazlarına bağlamaya yardımcı olur. Bağlandıktan sonra, telefon ekranındaki içerik braille ekranında gösterilir ve kullanıcı, verilen ekrandaki tuşları kullanarak gezinebilir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu