İnternet Dünyası

Google Drive Kapatılıyor!

Google, masaüstü ve Mac için Google Drive uygulamasının kaldıracağını açıkladı. Destek 11 Aralık’ta kesilecek ve uygulama 12 Mart 2018‘de tamamen kapatılacak.

Drive uygulamasını kullananlar Ekim ayından itibaren kapatılacağına dair bildirimler almaya başlayacaklar ve şirket tüketiciler ya da ticari kullanıcılar olduklarına bağlı olarak müşterileri iki yedekten birine yönlendirecek. Aslında Google Drive herhangi bir yere gitmiyor. Web’den, akıllı telefon uygulamalarından ve Google’ın belirttiği yazılım seçeneklerinden herhangi birinden erişim sağlayabileceksiniz.

Google’ın artık verilerinizi yedekleme ve buluttaki dosyalarınıza erişebilmenizi sağlayacak iki yeni yazılım aracı var. Hem Google Drive hem de Google Fotoğraflar Yükleme uygulamalarının yerini tutan, kapsamlı bir tüketici uygulaması olan Yedekleme ve Senkronizasyon bunlardan biri.

İşletme tarafında Google, “istediğiniz zaman tüm Google Drive dosyalarınıza doğrudan” erişerek yerel sürücünüzde yerden tasarruf sağlayan Drive File Streamer’ı kullanıma sundu. Çok daha iyi ve entegre bir yaklaşım. Drive File Streamer için Google; “Zaman alan dosya senkronizasyonu ve disk alanıyla ilgili kaygılardan vazgeçin” diyor. Drive File Stream, 26 Eylül 2017′de son kullanıcılara sunulacak.

Uygulamalar arasında bazı farklılık var; her ikisi de diğerinin yapamayacağı bir ya da iki şey yapabilir. Bu nedenle hangisinin daha iyi olduğunu deneyimleyerek göreceksiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu