İnternet Dünyası

Gmail Kullanıcılarına Windows 10 Takvim ve Mail Uygulamaları Geliyor!

Gmail kullanıcıları, daha önce sadece Outlook ve Office 365 kullanıcıları tarafından kullanılabilen Windows 10 Mail ve Takvim uygulamalarında bir dizi yeni özelliği görmeyi bekliyor.

Microsoft bazı Windows üyelerine, Google e-postalarını, takvimlerini ve kişilerini Microsoft Bulutuyla senkronize etme seçeneği vermeye başladı. Microsoft Outlook.com veya Office 365 e-posta adresine sahip kullanıcılar için özel olan geliştirmeleri Gmail kullanıcıları için de mümkün kılacak.

Gmail kullanıcıları hesabı senkronize ettikten sonra Windows 10 Mail ve Takvim’deki, Microsoft’un Odaklı Gelen Kutusu akıllı filtresini, seyahat tarihlerini ve gönderim gönderilerini izleyebilme yeteneğini, e-postayla bir başkasının dikkatini çekmek için Twitter tarzı @ bildirimlerini ve spor olaylarını takip et temalı takvimleri görmeye başlayacak.

Windows 10 Mail & Takvim uygulamaları için bir ürün pazarlama müdürü olan Vivek Kumar, “Bu özellikleri Gmail hesaplarıyla kullanıcılarımıza sunmaktan dolayı heyecanlıyız, bu nedenle Windows 10 Mail & Takvim‘in sunduğu şeylerin tadını çıkarabilirsiniz.” dedi.

Yeni özellikler sadece Posta ve Takvim uygulamaları için var ve kullanıcıların Gmail.com‘u ya da Google’daki diğer uygulamaları nasıl deneyimlediğini etkilemeyecek. Bu özellikler Şubat ayında Microsoft hesap sahipleri için Posta ve Takvim’de devreye girdi ve bazı Windows üyeleri ile ilk denemeler yapıldı. Bu denemeler sonunda Google hesaplarına sahip tüm Windows kullanıcılarına ulaşacak.

Microsoft, yakın gelecekte yeni özelliklerin Microsoft dışı hesaplara yayılmasını istediğini belirtti. Bu nedenle muhtemelen üyelerle erken test yaptıktan ve ince ayar yapıldıktan sonra genel kullanıma sunulacaktır. Önümüzdeki birkaç hafta içinde Windows Posta ve Takvim kullanıcılarından Gmail hesap ayarlarını güncellemesi istenecek.

Kumar, “Bu yeni özelliklere güç katmak için E-Postanızın, takviminizin ve kişilerinizin bir kopyasını Microsoft Bulutuyla senkronize etmeniz için sizden izin istiyoruz” dedi. Bu, yeni özelliklerin gün ışığına çıkmasına ve E-Postaların, takvim etkinliklerinin ve kişilerin oluşturulması, düzenlenmesi veya silinmesi gibi Gmail güncellemelerin yapılmasına olanacak sağlayacak. Ancak, Gmail.com‘daki veya Google’da bulunan uygulamalarınızdaki deneyiminiz hiçbir şekilde değişmeyecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu