Dijital Pazarlama

Google AdWords, “Açılış Sayfaları” Aracını Kullanıma Sundu!

Google, önceden duyurduğu “Açılış Sayfaları” mobil değerlendirme aracını kullanıma sundu.

Kötü açılış sayfaları özellikle mobil cihazlarda dönüşümleri etkilemektedir. İnternet kullanıcıları sayfada aradıkları bilgiyi bulamazlarsa ya da kullanıcı deneyimi açısından oldukça kullanışsız ve yavaş olan bir sayfa ile karşılaşırlarsa hemen çıkma oranları yüksek olacaktır.

Reklamverenlerin mobil performansını artırmak amacıyla Google, bu senenin başlarında Google Marketing Next‘te yeni Açılış Sayfaları aracını duyurdu. Araç, pazarlamacıların sitelerindeki çeşitli URL’lerin mobil cihazlara uygunluğunu değerlendirmelerine yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde, yeni AdWords deneyiminde bir sekme olarak kullanılmaya başlanacak.

Açılış Sayfaları aracı, en fazla tıklama / katılımı sağlayan site URL’lerini belirleyebilecek. Araç ayrıca, mobil cihazlara uygun bir sayfada bulunan akıllı telefonlardan gelen mobil tıklamaların yüzdesini oluşturan Mobil Dostu Tıklama Oranı’nı da rapor eder.

Bu raporlar, reklamverenlerin hangi URL’leri düzeltmesi gerektiğini tespit etmelerini ve bu linklere öncelik vermelerini sağlayacaktır. Örneğin, bir sayfa masaüstünde yüksek tıklama alıyorsa ancak mobil cihazlarla uyumlu değilse, bu URL’in gösterilmesi gerekir. Aynı şey, yüksek oranda mobil tıklama alan ancak düşük Mobil Dostu Tıklama Oranı’na sahip URL’ler için de geçerlidir.

Açılış Sayfaları; arama, görüntüleme ve video kampanyalarıyla ilgili verileri gösterir. Ancak Mobil Dostu Tıklama Oranı verileri şimdilik yalnızca arama ağı kampanyaları için kullanılabilecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu