Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Araçları

Bir firmanın ürün veya hizmetinin online ortamlarda pazarlanmasına dijital pazarlama adı verilir. Dijital pazarlama yöntemleri ile geleneksel pazarlama yöntemlerine oranla çok daha hızlı sonuç alınabilir. Çünkü online platformlarda kullanıcı ile sürekli etkileşim sağlanır. Dijital pazarlama hizmeti veren firmalar, belli başlı bazı araçlara ihtiyaç duyarlar. Böylelikle daha etkili bir sonuca ulaşılır. Dijital pazarlama araçlarının neler olduğuna ve detaylarına aşağıdaki başlıktan erişebilirsiniz.

Dijital Pazarlama Araçları Nelerdir?

Sosyal Medya Takip ve Yönetim Araçları

Hootsuite: Sosyal medya takip ve yönetim araçlarından en çok kullanılanı Hootsuite’dir. Bu araç; tüm sosyal medya hesaplarının tek bir yerden yönetilmesini sağlar. Ayrıca bu araç sayesinde istediğiniz günde, istediğiniz saatte, istediğiniz içeriği paylaşabiliyorsunuz. Aylık 19 ve 99 Euro fiyat seçeneklerine sahiptir.

Sprout Social: Dijital pazarlama araçlarından biri olan Sprout Social sayesinde sosyal medya hesaplarınızı yönetebilir, hesaplarınızla ilgili istatistiklere ulaşabilirsiniz. Bu istatistikler; içerik yayınlama hızı, ilgilenme düzeyi, kullanım ve diğer faktörlere bağlıdır ve böylece ne sıklıkta paylaşım yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz. Ayrıca paylaşımlarınızı zamanlayabilirsiniz. Aylık 99, 149 ve 249 Dolar seçenekleriyle hizmet verir.

Buffer: Sosyal medyayı yönetmek için zamandan tasarruf etmenizi sağlayan bir araçtır. Buffer sayesinde tüm araçlarınızı paylaşabilir, zamanlayabilir ve analiz edebilirsiniz. Aylık free, 10, 99, 199 ve 399 Dolar olarak 5 farklı kategoride kullanılabilir.

SEO/SEM Araçları

Google AdWords: Web site trafiğini, ürün ve hizmet satışını gerçekleştirmek amacıyla kullanılan, Google’ın sunduğu bir reklam hizmetidir. Sunulan ürün ve hizmetlerin doğru kitleye ulaşmasını sağlayan bir sistemdir. Ücretlendirmesi firmanın belirlediği ölçüdedir ve reklama tıklandığı takdirde ödeme gerçekleşir.

Google Trends: Dijital pazarlama araçlarından olan Google Trends ile son trendleri, verileri ve güncellemeleri öğrenebilirsiniz. Kategori veya ülke seçerek son 24 saatte neler olmuş görebilirsiniz. Bu aracı kullanmak ücretsizdir.

Tavsiye Edilen Hizmet: Kurumsal SEO

SEMRush: İnternet üzerinden yapılan detaylı araştırmalarla anahtar kelimelerin özel bir sıralamaya konulmasını sağlar. SEMRush, belirli kelimelerde yarışan web siteleri için arama motorundaki sonuçları listeler. Aylık 99, 199 ve 399 Dolar seçenekleri vardır.

İletişim Yönetimi Araçları

Salesforce: Bir CRM çözümü olan Salesforce, aynı zamanda müşteri bilgilerinizi, pazarlama aşamasından satış, müşteri hizmetleri ve işletme analizi konularına kadar müşteri odaklı bir işyeri oluşturmanızı sağlayan bir platformdur. Aylık 25, 75, 150 ve 300 Dolar olarak kategorilendirilir.

HubSpot CRM: Bu araç sayesinde hangi kanaldan ne kadar gelir elde ettiğinizi, hangi kanalın verimli olup olmadığını görebilirsiniz. HubSpot CRM‘i ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

E-Mail Pazarlama Araçları

MailChimp: E-Mail hazırlayıp göndermenizi sağlayan bir araçtır. Profesyonel bir şekilde hazırlanan şablonlar arasından yapacağınız seçimlerle müşterilere en kaliteli biçimde ulaşabileceksiniz. MailChimp‘i ücretsiz olarak kullanabileceğiniz gibi ayda 10 ve 199 dolar ödeyerek de kullanabilirsiniz.

Constant Contact: Dijital pazarlama araçlarından biri olan Constant Contact sayesinde E-postalarınızı özelleştirebilir, doğru mesajı doğru zamanda gönderebilir, istatistiklerinizi görüntüleyebilirsiniz. Aylık 20, 45, 65, 70, 95 ve 125 Dolar olarak ücretlendirilir.

Proje Yönetimi Araçları

Basecamp: Hem web üzerinden hem de mobil cihazınız üzerinden kullanabileceğiniz bir proje yönetim aracıdır. Basecamp sayesinde projelerinizi yönetebilir, şirket çapında sağlıklı bir iletişim kurulmasını sağlayabilirsiniz. 30 günlük kullanabileceğiniz ücretsiz sürüm sonrasında 99 dolar ödemeniz gerekmektedir.

Trello: İster web isterseniz de mobil cihaz üzerinden yönetebileceğiniz bir araçtır. Kullanımı oldukça basit olan bu sistemde yeni proje oluşturabilir, ekip arkadaşlarını ekleyebilir, görev atayabilir, görev tarihi ekleyebilirsiniz. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Trello, 9.99 ve 20.83 Dolar seçenekleriyle de hizmet sunuyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu