Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Stratejileri

Firmalarının tanıtımını yapmak ve gelişimini sağlamak amacıyla internetten ve sosyal medya platformlarından yapılan reklamlara dijital pazarlama ismi verilir. Dijital pazarlamada hedef dijital kanallar yoluyla firmalarının tanıtımının yapılması ve ürün ve hizmet satışının artırılmasıdır.

İnterneti kullananların sayısının artmasıyla yaşam biçimimizde de değişiklikler meydana gelmeye başladı. Bu durumu göz önünde bulunduran markalar da özellikle son zamanlarda dijital pazarlama metotlarını kullanmaya başladılar. Bu metotları etkin bir biçimde kullanan firmalar sektörlerinde bir adım öne geçtiler. Durum böyle olunca akıllara dijital pazarlama stratejileri nelerdir sorusu gelmeye başladı. Aşağıdaki başlıkta maddeler halinde dijital pazarlama stratejilerinin neler olduğunu açıkladık.

Dijital Pazarlama Stratejileri Nelerdir?

  1. Facebook ve Google’ın Yükselişine Ortak Olun: IAB’ye göre dijital reklamcılık gün geçtikçe gelişiyor. Bu gelişmede Google’ın ve Facebook’un payı oldukça yüksek ve bu gelişme sürmeye devam edecek. Hatta 2017 yılının ikinci çeyreğinde bu iki platform haricinde kalanların küçülebileceği dahi öngörülüyor. Bu yüzden dijital pazarlama stratejileri nizi oluştururken bu iki platformdan yararlanmayı atlamayın.
  2. Üçüncü Parti Veriler: Pazarlama yapan her firma her zaman yüksek ROI sunabilmeyi ve sağlayabilmeyi isterler. Fakat reel değerleri sunmak ve reklam kampanyalarını optimize etmek için stratejilerin ne durumda olduğu ile ilgili bilgi sahibi olmak gerekir. Ancak pek çok firma gerçek olmayan verileri sunmaya teşvik edilirken, 2017’de firmalar gerçek fayda sağlayan şirketlerle iletişime geçecekler. Marka bilinirliği sürecinden sosyal medya reklam kampanyalarına kadar pek çok konuda bağımsız data sağlayan şirketlerden doğrudan erişim istenecek ve analizler buna göre yapılacaktır.
  3. Kişiselleştirmeyi Bir Adım Öne Taşıyın: Tüketim çılgınlığının en üst seviyede olduğu bugünlerde tüketiciler kişiselleştirilmiş ürünlere yöneliyor. 2017 yılında firmaların, bireyler için kişiselleştirilebilen özel tecrübelere dayalı araçlara yoğunlaşmaları gerekiyor. Kişiselleştirme; dijital pazarlama stratejileri nin bir kısmında sosyal medya bilgileri, E-Mail ve kullanıcı deneyiminin alınabileceği diğer araçlarla desteklenmelidir.
  4. Marka Gelişim Süreci: Marka yaratma aşamasında müşteri analizini yapmak oldukça önemlidir. Markalar hedefledikleri kitleyi gerçekten anlamaya çalışmalı ve bununla birlikte içerik üretimini, sosyal paylaşımları, satın alma davranışlarını buna göre gerçekleştirmelidir.
  5. Kullanıcı Bazlı Pazarlama Stratejileri Oluşturulmalı: İnternet kullanıcıları istedikleri yerde, istedikleri zaman, istedikleri şekilde internete erişim sağlayabiliyorlar. Bu yüzden 2017’de cihazlar arasında hedefleme yapılmalı ve firmaların her bir internet kullanıcısı için kullanıcı deneyimini oluşturması gerekmektedir. Böylece cihaza bağlı olarak değil kullanıcı deneyimine bağlı olarak pazarlama stratejileri oluşturulmuş olacak.

Bu başlık altından sizlere dijital pazarlama stratejileri nelerdir anlatmaya çalıştık profesyonel bir ajanstan dijital pazarlama hizmeti almak isterseniz egegen uzman ekibine ulaşabilirsiniz.

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu