Sosyal Medya

Gençler Arasında Popüler Olan Sosyal Ağlar

Eğer gençleri hedefleyen bir işletmenin sosyal medya hesaplarını yönetiyorsanız ya da e-pazarlamasından sorumluysanız, hedef kitlenizin hangi sosyal ağları kullandığını bilmelisiniz. Böylece iletişim faaliyetlerinizi daha efektif yönetebilir ve yatırım maliyeti geri dönüşlerini yükseltebilirsiniz. Bunun için ABD’de 13-17 yaş arasındaki gençlerin sosyal ağları kullanım alışkanlıkları ile ilgili yapılmış güncel bir çalışmanın sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Gençlerin Sosyal Ağ Tercihleri
Gençlerin Sosyal Ağ Tercihleri

İngilizce “digital natives” olarak adlandırılan ve internet çağında doğan bu yaş grubunun %92’si her gün mutlaka çevrimiçi oluyor.  Kişisel bilgilerini online platformlarda paylaşmaktan çekinmeyen bu kitlenin hedeflenmesi kolay gibi görünse de, onların dilini kullanmanız yarattığınız içeriğin daha etkileyici olmasını sağlayacaktır.
instagram-logo-120pxsnapchat-logo-120px

13 – 17 yaş grubunu hedefleyen iletişim çalışmalarında görsel kullanımı – sadece fotoğraf değil video ile de kolayca yakalayabilirsiniz – daha fazla etkileşim ve geri dönüş almanızı sağlayacaktır. Bu sonucu, gençlerin görsel paylaşımının ağırlıklı olduğu ağları daha fazla kullanmasından da çıkarabilirsiniz.

Örneğin; bu grubun en çok kullandığı ağ hala Facebook ancak 2015 yılında 2014’e göre %80’den 74’e düşmüştür. Instagram kullanımı %53’ten 59’a, Snapchat kullanımı ise %46’dan 57’ye yükselmiştir. Benzer şekilde Twitter ve Google+ kullanımı düşerken, Pinterest kullanımı artmıştır.

grafik

Bu veriler ışığında, 13 – 17 yaş arası gençleri hedefleyen iletişim çalışmalarında, görsel paylaşımı mantığıyla çalışan sosyal ağların mutlaka kullanılması gerektiğini görüyoruz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu