Sosyal Medya

“Facebook’ta Geçirdiğin Süre” özelliği yayında

Yaklaşık 4 ay kadar önce Facebook tarafından açıklanan, uygulamada geçirdiğiniz süreyi gösterme özelliği, tüm dünyada yayına alındı. Sosyal ağlardaki aktivitenizi yönetmenizi sağlayan aracın gösterge panelinde Facebook’un uygulamasında bir hafta içinde her gün ne kadar vakit geçirdiğiniz gösteriliyor.

Özelliği kullanmak için Facebook’un üç çizgi düğmesine basarak Ayarlar ve Gizlilik başlığında yer alan Facebook’ta Geçirdiğin Süre’yi seçebilirsiniz.

Aynı şekilde Instagram’da geçtiğimiz hafta yayına alınan “Hareketlerin” özelliği de yeni trendin bir parçası. Ancak genelde Ayarlar sekmesinde saklanan bu yeni özellikler, kullanıcıların bu sağlıklı kullanıma geçişini zorlaştırabilir.

Bunun yanında, Instagram’daki panel Facebook paneli ile entegre değil. Facebook’ta geçirdiğiniz zamanın alt kırılımları da kullanıcılara sunulmuyor. Yani geçirdiğiniz zamanın ne kadarının Haber Kaynağı’nda, Hikayeler’de, Gruplarda, mesajlaşmada ya da içerik üretiminde kullanıldığına dair bir bilgilendirme söz konusu değil. Bu alanlarda yapılacak olan detaylı bilgilendirmenin kullanıcıları, sosyal ağ kullanımlarını yeniden değerlendirmeye yönlendirmesi de olası.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu